reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Smažený květák

Velmi chutná zelenina - květák - jako vydatný oběd pro všechny.


  • 3,4

    171×

    3,3 171
  • 1 hod

  • 18×

Ingredience

na obalení

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Květák si namočíme do mísy s vodou, propláchneme a vyjmeme. Rozdělíme si ho na menší porce - růžičky. Květák nevaříme, lépe vynikne jeho chuť. Vařením a dalším smažením se z něj stává jen měkká zelenina ve strouhance.

Jednotlivé porce obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka a smažíme v rozpáleném oleji - nejlépe ve fritovacím hrnci.

Smažený květák podáváme s vařenými bramborami a doplňujeme čerstvou zeleninou - paprikou, rajčaty. Vhodná je také tatarská omáčka a kečup.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažený květák

    Celkový počet komentářů: 29
    • Janka "FallenAngel"
      Janka "FallenAngel"

      ...také květák nevaříme �

      ...máme rádi zeleninu s vitamíny, takže rozhodně ho nevaříme!
      Někdy se sní přímo � takže na obalovaní ani nezbyde...
      Kedlubny si před snězením také nevaříme, tak proč bychom vařili květák?!

      05.07.2020 13:03:07

    • Mirka
      Mirka

      Ja kvetak lehce varim

      Ja kvetak vkladam do vrouci, osolene vody a hned po 3 minutach jej vytahuji (hlava neni vcelku). Smazim jej nikoliv pomalu, ani na nizke teplote, jak tady nekdo radil, ale pekne zprudka. Prave jsme ho zblajzli, byl vynikajici. Jinak do rozkvedlanych vajicek pridavam krome soli a pepre take nastrouhany cesnek, to nema chybu!

      28.11.2016 01:16:46

    • Liko
      Liko

      Prosím Vás, kterej inteligent sem dal takovou hloupost. Nevařit květák může napsat jen naprostej kuchařskej diletant. Na tenhle článek jsem narazil kvůli tomu, že jsem hledal recept, jak má být květák uvařen, aby nebyl tvrdej. Žena ho dělá už pokolikátý a vždycky jí z toho vyjde tuhá zelenina v trojobale bez chuti. Strašně stupidní recept.

      30.04.2011 11:26:53


      • Marek
        Marek

        Není to pravda dá se to bez problémů udělat do mněkka, ale chce to dát menší žár a klidně na pánev hodit na chvíli pokličku. Takto připravený květák naopak má daleko výraznější chuť.

        29.06.2011 17:41:31

      • Danny
        Danny

        je vidět, že vaření moc nerozumíš. jak se píše výše, když se květák předem nevaří, není z něho měkká zelenina bez chuti. nepředvařený chutná daleko lépe.

        08.09.2011 19:39:21

      • honza
        honza

        Chcete smažený květák jako zeleninu nebo jako kaši? Taky jsem se učil květák před smažením vařit, ale pak jsem si vyzkoušel, že je to nesmysl a jsem rád, že v tomto receptu je bez vaření. Samozřejmě se smaží na mírném ohni a déle než kuřecí řízky!

        20.04.2013 22:30:07

      • Josef
        Josef

        Když dělám květák, tak ho rozdělím na menší růžičky, ale NIKDY ho nevařím. Když ho předtím povaříte, je po osmažení vevnitř rozblemcaný a bez chuti. Někomu to tak ale vyhovuje a naopak nemá rád květák, když se smaží syrový. Taky záleží na tom, aby byl květák mladý, nepřerostlý.

        26.02.2019 15:30:45

      • Bronislava Paděrová
        Bronislava Paděrová

        Není pravda to co píšete...květák nikdy nevařím,protože pak je z něj akorát jakási blemcavá hmota...nevařit,rovnou smažit...tak chutná nejlépe

        05.10.2020 08:47:31


    Nalezeno receptů: 29
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Smažený květák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.