reklama
hledat uživatel
       

Smažený květák

Velmi chutná zelenina - květák - jako vydatný oběd pro všechny.


  • 3,4

    168×

    3,3 168
  • 1 hod

  • 17×

Ingredience

na obalení

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 003 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 817 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 775 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Postup přípravy

Květák si namočíme do mísy s vodou, propláchneme a vyjmeme. Rozdělíme si ho na menší porce - růžičky. Květák nevaříme, lépe vynikne jeho chuť. Vařením a dalším smažením se z něj stává jen měkká zelenina ve strouhance.

Jednotlivé porce obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka a smažíme v rozpáleném oleji - nejlépe ve fritovacím hrnci.

Smažený květák podáváme s vařenými bramborami a doplňujeme čerstvou zeleninou - paprikou, rajčaty. Vhodná je také tatarská omáčka a kečup.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažený květák

    Celkový počet komentářů: 28
    • Dasa
      Dasa

      Kvetak vzdy varim a budu varit nevudu jist syrovy kveat proto se mu rika smazeny a ne predsmazeny kdyz jsme vyzkousela nevarit byl to hnus nad hnusy tvrdy syrovy a ofporny

      01.08.2019 11:04:21

    • Diana
      Diana

      Já ho pro jistotu vždycky krátce povařím. Bez předvaření mi přijde strašně tvrdý...

      24.11.2015 15:47:05

    • cesko227
      cesko227

      snadnější obalování

      Podle zvyku naší babičky obaluji jak květák, tak i ostatní řízky místo v hladké mouce, v mouce polohrubé. Jde to líp a je to chutnější. Aspoň nám to tak vyhovuje.

      27.10.2012 23:16:10


    • Tatínkova kuchařka
      Tatínkova kuchařka

      Smažený květák""

      Zkuste to taky jako já" krátce ho povařím, asi 4min. okapaný osolím a jednotlivé růžice dávám do pytlíku s moukou, další pytlík zas na vajíčko a strouhanku, ušetřím s tím práci, růžice jsou pěkné obalené. Mě se to dělá ve friťáku, to záleží čemu se dá přednost. Jasně může se použít i pánev.

      09.07.2012 21:54:48

    • Eva
      Eva

      Docela by mne zajímalo, jak udělám z vajec 4 kostky?

      08.05.2007 13:07:31


    Nalezeno receptů: 28

    Přidat příspěvek k receptu Smažený květák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.