reklama
hledat uživatel
       

Smažený květák

Velmi chutná zelenina - květák - jako vydatný oběd pro všechny.


  • 3,4

    165×

    3,3 165
  • 1 hod

  • 16×

Ingredience

na obalení

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 548 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Květák si namočíme do mísy s vodou, propláchneme a vyjmeme. Rozdělíme si ho na menší porce - růžičky. Květák nevaříme, lépe vynikne jeho chuť. Vařením a dalším smažením se z něj stává jen měkká zelenina ve strouhance.

Jednotlivé porce obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka a smažíme v rozpáleném oleji - nejlépe ve fritovacím hrnci.

Smažený květák podáváme s vařenými bramborami a doplňujeme čerstvou zeleninou - paprikou, rajčaty. Vhodná je také tatarská omáčka a kečup.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažený květák

    Celkový počet komentářů: 27
    • Diana
      Diana

      Já ho pro jistotu vždycky krátce povařím. Bez předvaření mi přijde strašně tvrdý...

      24.11.2015 15:47:05

    • cesko227
      cesko227

      snadnější obalování

      Podle zvyku naší babičky obaluji jak květák, tak i ostatní řízky místo v hladké mouce, v mouce polohrubé. Jde to líp a je to chutnější. Aspoň nám to tak vyhovuje.

      27.10.2012 23:16:10

    • Tatínkova kuchařka
      Tatínkova kuchařka

      Smažený květák""

      Zkuste to taky jako já" krátce ho povařím, asi 4min. okapaný osolím a jednotlivé růžice dávám do pytlíku s moukou, další pytlík zas na vajíčko a strouhanku, ušetřím s tím práci, růžice jsou pěkné obalené. Mě se to dělá ve friťáku, to záleží čemu se dá přednost. Jasně může se použít i pánev.

      09.07.2012 21:54:48


    • Janička
      Janička

      hlavně květák nevařit

      celý život jsem znala pouze předvařený květáček,
      byl pokaždé skvělý, ale před nedávnem jsem květák
      nevařila, obalila jsem ho a pomalu jsem ho smažila na pánvi
      a musím uznat byl naprosto bezkonkurenční..
      a tak musim uznat - konečně pořádný recept..miluju ho..mňamky
      ale taky další věc 1OO lidí 1OO chuti, proti gustu žádný..

      17.11.2011 21:06:57

    • Eva
      Eva

      Docela by mne zajímalo, jak udělám z vajec 4 kostky?

      08.05.2007 13:07:31


    Nalezeno receptů: 27

    Přidat příspěvek k receptu Smažený květák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.