reklama
hledat uživatel
       

Smažený květák

Velmi chutná zelenina - květák - jako vydatný oběd pro všechny.


  • 3,4

    165×

    3,3 165
  • 1 hod

  • 16×

Ingredience

na obalení

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 935 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 676 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 741 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 628 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Postup přípravy

Květák si namočíme do mísy s vodou, propláchneme a vyjmeme. Rozdělíme si ho na menší porce - růžičky. Květák nevaříme, lépe vynikne jeho chuť. Vařením a dalším smažením se z něj stává jen měkká zelenina ve strouhance.

Jednotlivé porce obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka a smažíme v rozpáleném oleji - nejlépe ve fritovacím hrnci.

Smažený květák podáváme s vařenými bramborami a doplňujeme čerstvou zeleninou - paprikou, rajčaty. Vhodná je také tatarská omáčka a kečup.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažený květák

    Celkový počet komentářů: 27
    • Dasa
      Dasa

      Kvetak vzdy varim a budu varit nevudu jist syrovy kveat proto se mu rika smazeny a ne predsmazeny kdyz jsme vyzkousela nevarit byl to hnus nad hnusy tvrdy syrovy a ofporny

      01.08.2019 11:04:21

    • Mirka
      Mirka

      Ja kvetak lehce varim

      Ja kvetak vkladam do vrouci, osolene vody a hned po 3 minutach jej vytahuji (hlava neni vcelku). Smazim jej nikoliv pomalu, ani na nizke teplote, jak tady nekdo radil, ale pekne zprudka. Prave jsme ho zblajzli, byl vynikajici. Jinak do rozkvedlanych vajicek pridavam krome soli a pepre take nastrouhany cesnek, to nema chybu!

      28.11.2016 01:16:46

    • Jedlicka.Josef Znojmo
      Jedlicka.Josef Znojmo

      Květák

      Moje maminka jako kuchařka vařila ve Vidni u nobl rodiny.Také tam se namluvila
      tanínka který sloužil u hradní stráže.
      recept : Květák uvaříme ve slané vodě ,špejlem skoušíme uvaření musí lehce propíchnout.po uvaření vyndáme z vody ze které můžeme udělat polévku..Připravíme si kaši, 3 žloutky prošlehnem do kterách dáme trochu hl mouky sůl.mírně pepřu a kapánek sladké papriky.potom nalšleháme bílly a mírně promícháme.Do těstíčka obalujem květák.a vkládáme do oleje.nebo na plech do
      trouby. dobrou chuť.

      15.10.2016 10:26:44


    • Liko
      Liko

      Prosím Vás, kterej inteligent sem dal takovou hloupost. Nevařit květák může napsat jen naprostej kuchařskej diletant. Na tenhle článek jsem narazil kvůli tomu, že jsem hledal recept, jak má být květák uvařen, aby nebyl tvrdej. Žena ho dělá už pokolikátý a vždycky jí z toho vyjde tuhá zelenina v trojobale bez chuti. Strašně stupidní recept.

      30.04.2011 11:26:53

      • Marek
        Marek

        Není to pravda dá se to bez problémů udělat do mněkka, ale chce to dát menší žár a klidně na pánev hodit na chvíli pokličku. Takto připravený květák naopak má daleko výraznější chuť.

        29.06.2011 17:41:31

      • Danny
        Danny

        je vidět, že vaření moc nerozumíš. jak se píše výše, když se květák předem nevaří, není z něho měkká zelenina bez chuti. nepředvařený chutná daleko lépe.

        08.09.2011 19:39:21

      • honza
        honza

        Chcete smažený květák jako zeleninu nebo jako kaši? Taky jsem se učil květák před smažením vařit, ale pak jsem si vyzkoušel, že je to nesmysl a jsem rád, že v tomto receptu je bez vaření. Samozřejmě se smaží na mírném ohni a déle než kuřecí řízky!

        20.04.2013 22:30:07

      • Josef
        Josef

        Když dělám květák, tak ho rozdělím na menší růžičky, ale NIKDY ho nevařím. Když ho předtím povaříte, je po osmažení vevnitř rozblemcaný a bez chuti. Někomu to tak ale vyhovuje a naopak nemá rád květák, když se smaží syrový. Taky záleží na tom, aby byl květák mladý, nepřerostlý.

        26.02.2019 15:30:45


    Nalezeno receptů: 27
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Smažený květák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.