reklama
hledat uživatel
       

Smažený květák

Velmi chutná zelenina - květák - jako vydatný oběd pro všechny.


  • 3,4

    165×

    3,3 165
  • 1 hod

  • 16×

Ingredience

na obalení

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 726 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 718 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Postup přípravy

Květák si namočíme do mísy s vodou, propláchneme a vyjmeme. Rozdělíme si ho na menší porce - růžičky. Květák nevaříme, lépe vynikne jeho chuť. Vařením a dalším smažením se z něj stává jen měkká zelenina ve strouhance.

Jednotlivé porce obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka a smažíme v rozpáleném oleji - nejlépe ve fritovacím hrnci.

Smažený květák podáváme s vařenými bramborami a doplňujeme čerstvou zeleninou - paprikou, rajčaty. Vhodná je také tatarská omáčka a kečup.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažený květák

    Celkový počet komentářů: 27
    • Diana
      Diana

      Já ho pro jistotu vždycky krátce povařím. Bez předvaření mi přijde strašně tvrdý...

      24.11.2015 15:47:05

    • cesko227
      cesko227

      snadnější obalování

      Podle zvyku naší babičky obaluji jak květák, tak i ostatní řízky místo v hladké mouce, v mouce polohrubé. Jde to líp a je to chutnější. Aspoň nám to tak vyhovuje.

      27.10.2012 23:16:10

    • Tatínkova kuchařka
      Tatínkova kuchařka

      Smažený květák""

      Zkuste to taky jako já" krátce ho povařím, asi 4min. okapaný osolím a jednotlivé růžice dávám do pytlíku s moukou, další pytlík zas na vajíčko a strouhanku, ušetřím s tím práci, růžice jsou pěkné obalené. Mě se to dělá ve friťáku, to záleží čemu se dá přednost. Jasně může se použít i pánev.

      09.07.2012 21:54:48


    • Janička
      Janička

      hlavně květák nevařit

      celý život jsem znala pouze předvařený květáček,
      byl pokaždé skvělý, ale před nedávnem jsem květák
      nevařila, obalila jsem ho a pomalu jsem ho smažila na pánvi
      a musím uznat byl naprosto bezkonkurenční..
      a tak musim uznat - konečně pořádný recept..miluju ho..mňamky
      ale taky další věc 1OO lidí 1OO chuti, proti gustu žádný..

      17.11.2011 21:06:57

    • Eva
      Eva

      Docela by mne zajímalo, jak udělám z vajec 4 kostky?

      08.05.2007 13:07:31


    Nalezeno receptů: 27

    Přidat příspěvek k receptu Smažený květák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.