Smažený květák

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 216460x
Velmi chutná zelenina - květák - jako vydatný oběd pro všechny.
Komentáře receptu 24
Uvařil jsem to (Recept vařilo 16 lidí)


Postup přípravy receptu

Květák si namočíme do mísy s vodou, propláchneme a vyjmeme. Rozdělíme si ho na menší porce - růžičky. Květák nevaříme, lépe vynikne jeho chuť. Vařením a dalším smažením se z něj stává jen měkká zelenina ve strouhance.

Jednotlivé porce obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka a smažíme v rozpáleném oleji - nejlépe ve fritovacím hrnci.

Smažený květák podáváme s vařenými bramborami a doplňujeme čerstvou zeleninou - paprikou, rajčaty. Vhodná je také tatarská omáčka a kečup.

autor receptu:

Smažený květák

Počet přidaných receptů: 335

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
156 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Smažený květák

Recept se nachází v 122 kuchařkách
KDI
VARENIE 8340 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smažený květák

Celkový počet komentářů u receptu: 24
  • Ja kvetak lehce varim Mirka 28.11.2016 01:16:46

    Ja kvetak vkladam do vrouci, osolene vody a hned po 3 minutach jej vytahuji (hlava neni vcelku). Smazim jej nikoliv pomalu, ani na nizke teplote, jak tady nekdo radil, ale pekne zprudka. Prave jsme ho zblajzli, byl vynikajici. Jinak do rozkvedlanych vajicek pridavam krome soli a pepre take nastrouhany cesnek, to nema chybu!

  • Květák Jedlicka.Josef Znojmo 15.10.2016 10:26:44

    Moje maminka jako kuchařka vařila ve Vidni u nobl rodiny.Také tam se namluvila
    tanínka který sloužil u hradní stráže.
    recept : Květák uvaříme ve slané vodě ,špejlem skoušíme uvaření musí lehce propíchnout.po uvaření vyndáme z vody ze které můžeme udělat polévku..Připravíme si kaši, 3 žloutky prošlehnem do kterách dáme trochu hl mouky sůl.mírně pepřu a kapánek sladké papriky.potom nalšleháme bílly a mírně promícháme.Do těstíčka obalujem květák.a vkládáme do oleje.nebo na plech do
    trouby. dobrou chuť.

  • Květák Diana 24.11.2015 15:47:05

    Já ho pro jistotu vždycky krátce povařím. Bez předvaření mi přijde strašně tvrdý...

  • Docela by mne zajímalo, jak udělám z vajec 4 kostky?

  • Liko 30.04.2011 11:26:53

    Prosím Vás, kterej inteligent sem dal takovou hloupost. Nevařit květák může napsat jen naprostej kuchařskej diletant. Na tenhle článek jsem narazil kvůli tomu, že jsem hledal recept, jak má být květák uvařen, aby nebyl tvrdej. Žena ho dělá už pokolikátý a vždycky jí z toho vyjde tuhá zelenina v trojobale bez chuti. Strašně stupidní recept.

Celkový počet komentářů: 24
Nalezeno receptů: 24
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Smažený květák
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept