reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažený květák trochu jinak

Recept na smažený květák je v podstatě velmi jednoduchý a není tam nic, co bychom neznali, ale zkusil jsem trochu jinou kombinaci a asi se jí budu držet.


  • 3,0

    3 2
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

příloha

trojobal



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Videorecept: Melounový sorbet pro okamžité osvěžení

17. 8. 2019

Postup přípravy

Květák rozebereme podle potřeby, opláchneme a nevaříme jej ve vodě, ale použijeme "pařák" na knedlíky a rozebraný květák "napaříme" doměkka (má lepší chuť).

Připravíme si nové menší brambory, které ve stejné době dáme do trouby - pokrájené, okořeněné a olivovým olejem zakapané brambory ála americké, kterých si vlastně nemusíme skoro všímat.

V tomto čase už bude květák měkký. Květák obalíme v trojobalu. pokud nemáme fritézu (já ji nemám), tak můžeme začít smažit v dostatečném množství kvalitního oleje, který by měl být dobře rozpálený, ale ne přepálený.

Mezitím asi také budou v troubě hotové "americké" brambory, které tam můžeme nechat, ale troubu vypneme, jen tak je udržíme v teplotě přiměřené pro podávání. Podle množství, můžeme osmažený květák přidávat do trouby k bramborám, opět na udržení vhodné teploty pro podávání.

Jako zeleninový salát použijeme salátovou okurku, několik malých rajčat, šalotku, sůl, pepř, ocet a trochu cukru na salátovou zálivku podle vlastní chuti.

Smažený květák trochu jinak podáváme teplý s bramborami a salátem jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Smažený květák trochu jinak

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.