reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažený hovězí flank steak

Jemně pikantní smažený steak překvapí křupavým těstíčkem a šťavnatou chutí masa.


  • 4,3

    22×

    4,2 22
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti

podle potřeby

trojobal



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Postup přípravy

Hovězí pupek flank o výšce asi 2,5 cm očistíme a rozdělíme na 3 porce. Maso osolíme a opepříme. Majonézu promícháme se sardelovou pastou, mletou chilli paprikou a prolisovaným česnekem. Do této majonézové marinády vložíme hovězí steaky a necháme je do druhého dne rozležet.

Porce masa neotíráme a obalíme je v klasickém trojobalu z hladké mouky, vajec a strouhanky. Obalené steaky smažíme ve vyšší vrstvě oleje z každé strany asi 1,5 minuty. Pak je přendáme do pekáče a v troubě při 150 °C necháme asi 15 minut "dojít". Takto připravený steak bude mít křupavou krustu a bude více propečený (nikoliv tvrdý). Vždy však záleží na kvalitě a síle masa.

Smažený hovězí flank steak nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažený hovězí flank steak

    Celkový počet komentářů: 5
    • ! Michal
      ! Michal

      Recept se mi nelíbí

      To snad nemůže myslet vážně, flank steak jako řízek....

      28.04.2019 08:50:58

    • M.
      M.

      Komentář k receptu Smažený hovězí flank steak

      ...a čevabčiči ze svíčkové si uděláme kdy? :D

      27.04.2019 15:09:28

    • LuKa
      LuKa

      tohle fakt ne

      Nezlobte se, ale dělat flank steak jinak než medium nebo max medium well je hřích. A dělat z něj řízek v trojobalu je pomalu hřích smrtelný. :)

      26.04.2019 20:17:03


    • Milan1
      Milan1

      hovězí flank

      připomínka k autorovi,buď máte Vy nebo my troubu " TROUBU "protože ani po 30 minutách na 150 stupňů dodělání v troubě, nebylo maso měkké

      04.05.2015 12:43:16

      • autor receptu
        autor receptu

        Re: hovězí flank

        Ani moje nebo Vaše trouba za to samozřejmě nemůže. Hovězí flank steak je určený pro minutkové zpracování, proto ho nemůžete nechávat "dojít" v troubě 30 minut.. to je z něj pak opravdu tvrdý a suchý .. předmět ...:-))

        11.05.2015 12:50:50


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Smažený hovězí flank steak

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.