reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Smažený hovězí flank steak

Jemně pikantní smažený steak překvapí křupavým těstíčkem a šťavnatou chutí masa.


  • 4,3

    22×

    4,2 22
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti

podle potřeby

trojobal



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Postup přípravy

Hovězí pupek flank o výšce asi 2,5 cm očistíme a rozdělíme na 3 porce. Maso osolíme a opepříme. Majonézu promícháme se sardelovou pastou, mletou chilli paprikou a prolisovaným česnekem. Do této majonézové marinády vložíme hovězí steaky a necháme je do druhého dne rozležet.

Porce masa neotíráme a obalíme je v klasickém trojobalu z hladké mouky, vajec a strouhanky. Obalené steaky smažíme ve vyšší vrstvě oleje z každé strany asi 1,5 minuty. Pak je přendáme do pekáče a v troubě při 150 °C necháme asi 15 minut "dojít". Takto připravený steak bude mít křupavou krustu a bude více propečený (nikoliv tvrdý). Vždy však záleží na kvalitě a síle masa.

Smažený hovězí flank steak nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažený hovězí flank steak

    Celkový počet komentářů: 6
    • Radmila
      Radmila

      Komentář k receptu Smažený hovězí flank steak

      aneb jak zabít flank...

      03.08.2020 11:40:22

    • ! Michal
      ! Michal

      Recept se mi nelíbí

      To snad nemůže myslet vážně, flank steak jako řízek....

      28.04.2019 08:50:58

    • M.
      M.

      Komentář k receptu Smažený hovězí flank steak

      ...a čevabčiči ze svíčkové si uděláme kdy? :D

      27.04.2019 15:09:28


    • LuKa
      LuKa

      tohle fakt ne

      Nezlobte se, ale dělat flank steak jinak než medium nebo max medium well je hřích. A dělat z něj řízek v trojobalu je pomalu hřích smrtelný. :)

      26.04.2019 20:17:03

    • Milan1
      Milan1

      hovězí flank

      připomínka k autorovi,buď máte Vy nebo my troubu " TROUBU "protože ani po 30 minutách na 150 stupňů dodělání v troubě, nebylo maso měkké

      04.05.2015 12:43:16

      • autor receptu
        autor receptu

        Re: hovězí flank

        Ani moje nebo Vaše trouba za to samozřejmě nemůže. Hovězí flank steak je určený pro minutkové zpracování, proto ho nemůžete nechávat "dojít" v troubě 30 minut.. to je z něj pak opravdu tvrdý a suchý .. předmět ...:-))

        11.05.2015 12:50:50


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Smažený hovězí flank steak

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.