reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Smažený celer v trojobalu

Řízek z celeru, který podáváme jako hlavní chod.


  • 4,5

    17×

    4,5 17
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

trojobal



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Postup přípravy

Bulvu celeru oškrábeme, omyjeme pod tekoucí vodou a dáme vařit vodu. Podle velikosti celeru - na 1 litr vody asi 1 lžička soli a špetka kyseliny citronové. Celer vhodíme do vařící vody a vaříme na mírném plameni pod pokličkou skoro doměkka. Vyjmeme jej z vody a necháme na prkénku trochu vychladnout.

Povařený celer nakrájíme asi na 1 cm silné plátky a z obou stran podle chuti (raději více) posypeme kořením na americké brambory. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s vodou a tatarskou omáčkou. Plátky celeru obalíme v hladké mouce, ve vejci a nakonec ve strouhance. Takto obalené celerové řízky opět namočíme ve vejci a obalíme ve strouhance.

Celer v trojobalu vkládáme do rozehřátého oleje a velmi pomalu smažíme . Po 5 minutách obrátíme a dosmažíme druhou stranu.

Smažený celer v trojobalu podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou nebo s bramborovou kaší.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažený celer v trojobalu

    Celkový počet komentářů: 3
    • Jirka
      Jirka

      smažený cerel v trojobalu

      plátky povařeného cerelu na každý přimáčkneme plátek sýru cihla a plátek godhaje potom obalíme v trojobalu a pomalu usmažíme

      13.10.2020 22:39:00

    • Izaura
      Izaura

      Celer v trojobalu

      Já jsem celer ještě naplnila sýrem. Je moc dobrý:-)

      09.06.2012 23:27:01

    • Marťas
      Marťas

      super recept

      Je to dobrota, jen to chce zahodit pocit, že "celer je hnusný" a vyzkoušet. :-D Tohle doma děláme už docela dlouho skoro tím stejným způsobem, uvaříme celer, smícháme mouku s kořením a klasicky obalíme jako řízek v trojobalu, tatarku si dáme až k bramborům, do těsta ne.

      06.06.2012 19:24:54



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Smažený celer v trojobalu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.