reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažený celer s mrkvovými hranolky

Výborné vegetariánské jídlo, která připravíme velmi snadno. Recept na dobrý pokrm z celere a mrkve ze zahrádky.


  • 3,0

    3 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 629 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 886 hodnocení

Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny

29. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 639 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 715 hodnocení

Růžičková kapusta zpestří jídelníček

28. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou

27. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 709 hodnocení

Recept na jablečný závin krok za krokem

25. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 588 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 190 °C. Nejdříve si připravíme hranolky. Mrkev očistíme a nakrájíme podle velikosti na třetiny nebo na poloviny. Krájíme tak, aby mrkev nebyla příliš tenká, hranolky by měly být dlouhé zhruba 10 cm, ale záleží spíš na tloušťce.

Dále si připravíme marinádu na hranolky. Smícháme trochu olivového oleje, do něj přidáme sůl, mletý pepř a 3 prolisované stroužky česneku. Marinádu necháme chvíli stát, aby se chutě propojily.

Nyní očistíme celer a nakrájíme ho na 3 mm silné plátky. Tyto plátky posolíme a pokapeme citronem.

Mrkvové hranolky rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme je blízko sebe, aby nám marináda nestekla na pečící papír. Mrkev potřeme připravenou marinádou a dáme do trouby na zhruba 30 minut. Záleží ale na vaší troubě, po 25 minutách doporučuji hranolky hlídat.

Mezitím obalíme celer v trojobalu. Klasika - nejdříve obalíme v hladké mouce, poté v rozkvedlaném vejci a nakonec ve strouhance. A dáme smažit do rozpáleného oleje. Nejlépe do fritézy, ve které se vám tuk nebude přepalovat, ale můžeme i na pánvi. Smažíme zhruba 4 - 6 minut, dokud strouhanka nezezlátne.

Smažený celer s mrkvovými hranolky servírujeme na talíř, můžeme ozdobit jarní cibulkou a podávat s tatarskou omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Smažený celer s mrkvovými hranolky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.