reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Smažený celer s mrkvovými hranolky

Výborné vegetariánské jídlo, která připravíme velmi snadno. Recept na dobrý pokrm z celere a mrkve ze zahrádky.


  • 3,0

    3 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 190 °C. Nejdříve si připravíme hranolky. Mrkev očistíme a nakrájíme podle velikosti na třetiny nebo na poloviny. Krájíme tak, aby mrkev nebyla příliš tenká, hranolky by měly být dlouhé zhruba 10 cm, ale záleží spíš na tloušťce.

Dále si připravíme marinádu na hranolky. Smícháme trochu olivového oleje, do něj přidáme sůl, mletý pepř a 3 prolisované stroužky česneku. Marinádu necháme chvíli stát, aby se chutě propojily.

Nyní očistíme celer a nakrájíme ho na 3 mm silné plátky. Tyto plátky posolíme a pokapeme citronem.

Mrkvové hranolky rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme je blízko sebe, aby nám marináda nestekla na pečící papír. Mrkev potřeme připravenou marinádou a dáme do trouby na zhruba 30 minut. Záleží ale na vaší troubě, po 25 minutách doporučuji hranolky hlídat.

Mezitím obalíme celer v trojobalu. Klasika - nejdříve obalíme v hladké mouce, poté v rozkvedlaném vejci a nakonec ve strouhance. A dáme smažit do rozpáleného oleje. Nejlépe do fritézy, ve které se vám tuk nebude přepalovat, ale můžeme i na pánvi. Smažíme zhruba 4 - 6 minut, dokud strouhanka nezezlátne.

Smažený celer s mrkvovými hranolky servírujeme na talíř, můžeme ozdobit jarní cibulkou a podávat s tatarskou omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Smažený celer s mrkvovými hranolky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.