reklama
hledat uživatel
       

Smaženina z tofu

Recept na chuťově moc dobře připravené tofu - marinované v sójové omáčce a sherry, smažené s mrkví, zázvorem, houbami, fazolovými lusky a mladou cibulkou.


  • 3,0

    718×

    2,9 718
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme sojovku, sherry, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Tofu nakrájíme na kousíčky a touto marinádou zalijeme, necháme alespoň 15 minut odležet. Poté scedíme a marinádu uchováme.

Zeleninu a houby očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Čekanku rozpůlíme a rozdělíme na listy. Fazolové lusky slijeme z nálevu.

Ochucené tofu osmažíme na troše rozpáleného oleje a po cca 2 minutách vyndáme. Na výpeku osmažíme mrkev a zázvor, po chvilce přidáme houby a cibulky, nakonec fazolové lusky a čekanku a smažíme asi minutu. V tuto chvíli přidáme zpátky tofu, zalijeme marinádou a vaříme na prudkém ohni, dokud se všechna tekutina nevypaří.

Smaženina z tofu nejlépe chutná s rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Smaženina z tofu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.