reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smaženice z hlívy ústřičné

Dobrá teplá večeře, která nezabere příiš času na přípravu.


  • 4,7

    25×

    4,6 25
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Postup přípravy

Čerstvou hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na velmi drobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Petrželku nasekáme. Vejce rozšleháme a ochutíme vegetou.

Na másle osmahneme nejprve cibuli, až zrůžoví, přihodíme hlívu. Za občasného míchání osmahneme. Pak přidáme vejce a necháme během asi minuty prudce zatuhnout a odstavíme. Přidáme petrželku a nastrouhaný sýr. Zlehka promícháme.

Smaženici z hlívy ústřičné rozdělíme na talířky a dozdobíme vejcem natvrdo, které posypeme petrželkou. Ihned servírujeme s kouskem pečiva.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smaženice z hlívy ústřičné

    Celkový počet komentářů: 3
    • Michy
      Michy

      Omlouvám se, byl tam překlep, opraveno na správné množství. A samozřejmě si hlívu poduste tak, jak ji máte rádi. Já ji jen tak 10 minut osmahuju a zpravidla příliš nepodlévám.

      28.06.2011 21:20:17

    • alik
      alik

      Který umělec to vařil

      400 hlávek hlívy není jen poměrně dost, to je úplná blbost a zvlášt v poměru k 5 vejcím a dále, hlíva se musí dusit, jen osmahnoutnestačí a dále hodit do toho vejce, to už je přežitek, dnes se vejce umíchají zvlášt na cibulce a přidají se k hotovému pokrmu

      28.06.2011 10:53:05

    • rulik
      rulik

      akurát tú hlivu by som trošku dlhšie smežil a 400 hlávek hlivy sa mi zdá pomerne dosť

      27.06.2011 11:47:05



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Smaženice z hlívy ústřičné

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.