reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smaženice z hlívy ústřičné

Dobrá teplá večeře, která nezabere příiš času na přípravu.


  • 4,7

    25×

    4,6 25
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Čerstvou hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na velmi drobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Petrželku nasekáme. Vejce rozšleháme a ochutíme vegetou.

Na másle osmahneme nejprve cibuli, až zrůžoví, přihodíme hlívu. Za občasného míchání osmahneme. Pak přidáme vejce a necháme během asi minuty prudce zatuhnout a odstavíme. Přidáme petrželku a nastrouhaný sýr. Zlehka promícháme.

Smaženici z hlívy ústřičné rozdělíme na talířky a dozdobíme vejcem natvrdo, které posypeme petrželkou. Ihned servírujeme s kouskem pečiva.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smaženice z hlívy ústřičné

    Celkový počet komentářů: 3
    • Michy
      Michy

      Omlouvám se, byl tam překlep, opraveno na správné množství. A samozřejmě si hlívu poduste tak, jak ji máte rádi. Já ji jen tak 10 minut osmahuju a zpravidla příliš nepodlévám.

      28.06.2011 21:20:17

    • alik
      alik

      Který umělec to vařil

      400 hlávek hlívy není jen poměrně dost, to je úplná blbost a zvlášt v poměru k 5 vejcím a dále, hlíva se musí dusit, jen osmahnoutnestačí a dále hodit do toho vejce, to už je přežitek, dnes se vejce umíchají zvlášt na cibulce a přidají se k hotovému pokrmu

      28.06.2011 10:53:05

    • rulik
      rulik

      akurát tú hlivu by som trošku dlhšie smežil a 400 hlávek hlivy sa mi zdá pomerne dosť

      27.06.2011 11:47:05


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Smaženice z hlívy ústřičné

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.