reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažené žampiony

Oblíbená pochoutka spousty jedlíků. Smažené žampiony připravíme za chviličku a chutnají báječně.


  • 3,6

    176×

    3,6 176
  • 25 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

trojobal



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Postup přípravy

Žampiony zbavíme nožiček, opláchneme a vrchní vrstvu sloupneme.

Vejce rozšleháme se solí podle chuti.

Žampiony obalujeme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.

Na pánvi rozpálíme olej a žampiony v něm opékáme dozlatova. Můžeme je smažit i ve fritovacím hrnci.

Smažené žampiony podáváme s hranolky a tatarkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené žampiony

    Celkový počet komentářů: 11
    • Robovský Rostislav
      Robovský Rostislav

      Smažené žapiony

      To je caviků kolem žampionů jak je smažit.Chtěl bych vás vidět porážet a porcovat pašíka,-drak.

      19.12.2017 12:07:27

    • Karol
      Karol

      Komentář k receptu Smažené žampiony

      Žamp.jsem obalila i s nožičkama,žádné komplikace mi to nepřineslo.vzala jsem užší kastrůlek,aby byly ž.ponořené,jako ve fritéze,taky fajn.použila jsem trojobalovou fintu,mouku i strouhanku jsem každý zvlášť dala do pytlíku a obalovala tak více ž.najednou.po usmažení jsem dosolovala a dopepřovala,houby rády pepř;-)

      05.05.2016 16:16:03

    • Tereza
      Tereza

      Možná hloupá otázka, ale ty žampiony vůbec není potřeba solit?

      08.09.2015 16:32:58


    • helenaclare
      helenaclare

      take je odkrojim a loupu a z nožiček pak dělám polévku a nechám si pár zampionu do polévky na obalování to nedávám

      04.07.2015 10:20:46

    • Zdenek
      Zdenek

      Jsem tady nejspíš omylem, ale řešit "nožičky" houby, která neumí chodit, mi připadá asi zbytečné :)

      16.09.2013 20:21:23

    • Eva
      Eva

      Nechápu, z jakého důvodu by se měly odřezávat nožičky. To vidím prvně. Nožičky snad nepatří k žampionům??? Běžně se obalují celé. Navíc žampiony ani nezbavuji slupky, pouze je důkladně omyju od nečistot.

      16.02.2013 13:15:17

    • vlada
      vlada

      Nechci rýpat, ale v receptu máte "Žampiony zbavíme nožiček" a přitom na všech fotkách jsou žampiony s nožičkami. ;-)

      31.08.2012 10:20:18

    • Martin
      Martin

      Nechci rýpat, ale v receptu máte "Žampiony zbavíme nožiček" a přitom na všech fotkách jsou žampiony s nožičkami. ;-)

      07.10.2009 17:16:27


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Smažené žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.