reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažené žampiony

Oblíbená pochoutka spousty jedlíků. Smažené žampiony připravíme za chviličku a chutnají báječně.


  • 3,6

    186×

    3,6 186
  • 25 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

trojobal



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Žampiony zbavíme nožiček, opláchneme a vrchní vrstvu sloupneme.

Vejce rozšleháme se solí podle chuti.

Žampiony obalujeme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.

Na pánvi rozpálíme olej a žampiony v něm opékáme dozlatova. Můžeme je smažit i ve fritovacím hrnci.

Smažené žampiony podáváme s hranolky a tatarkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené žampiony

    Celkový počet komentářů: 11
    • Robovský Rostislav
      Robovský Rostislav

      Smažené žapiony

      To je caviků kolem žampionů jak je smažit.Chtěl bych vás vidět porážet a porcovat pašíka,-drak.

      19.12.2017 12:07:27

    • Karol
      Karol

      Komentář k receptu Smažené žampiony

      Žamp.jsem obalila i s nožičkama,žádné komplikace mi to nepřineslo.vzala jsem užší kastrůlek,aby byly ž.ponořené,jako ve fritéze,taky fajn.použila jsem trojobalovou fintu,mouku i strouhanku jsem každý zvlášť dala do pytlíku a obalovala tak více ž.najednou.po usmažení jsem dosolovala a dopepřovala,houby rády pepř;-)

      05.05.2016 16:16:03

    • Tereza
      Tereza

      Možná hloupá otázka, ale ty žampiony vůbec není potřeba solit?

      08.09.2015 16:32:58


    • helenaclare
      helenaclare

      take je odkrojim a loupu a z nožiček pak dělám polévku a nechám si pár zampionu do polévky na obalování to nedávám

      04.07.2015 10:20:46

    • Zdenek
      Zdenek

      Jsem tady nejspíš omylem, ale řešit "nožičky" houby, která neumí chodit, mi připadá asi zbytečné :)

      16.09.2013 20:21:23

    • Eva
      Eva

      Nechápu, z jakého důvodu by se měly odřezávat nožičky. To vidím prvně. Nožičky snad nepatří k žampionům??? Běžně se obalují celé. Navíc žampiony ani nezbavuji slupky, pouze je důkladně omyju od nečistot.

      16.02.2013 13:15:17

    • vlada
      vlada

      Nechci rýpat, ale v receptu máte "Žampiony zbavíme nožiček" a přitom na všech fotkách jsou žampiony s nožičkami. ;-)

      31.08.2012 10:20:18

    • Martin
      Martin

      Nechci rýpat, ale v receptu máte "Žampiony zbavíme nožiček" a přitom na všech fotkách jsou žampiony s nožičkami. ;-)

      07.10.2009 17:16:27


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Smažené žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.