Nejdříve si připravíme náplň. Tresku osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme povolit. Pak rybu osušíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na jemné plátky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Solamyl promícháme se sojovou omáčkou a 100 ml vody. Na oleji zprudka opečeme kousky tresky, přidáme plátky česneku a cibuli. Směs ochutíme zázvorem a za stálého míchání vše krátce orestujeme a podlijeme zálivkou ze sojové omáčky a solamylu. Směs povaříme do zhoustnutí a odstavíme z tepla.
Připravíme si těsto 1. Mouku promícháme se solamylem, osolíme a spolu s vejcem a vodou připravíme hladké těstíčko. Na menší pánvi potřené olejem usmažíme z těstíčka přibližně 8 tenoučkých palačinek, které necháme vychladnout.
Připravíme si těsto 2. V kastrůlku promícháme mouku se solamylem, zalijeme studenou vodou a za stálého míchání uvaříme hladkou řidší kaši. Do chladné kaše zašleháme jedno vejce.
Upečené palačinky naplníme rybí směsí, pevně srolujeme a namáčíme v připraveném těstíčku 2. Závitky zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova a necháme na ubrousku okapat.
Smažené rybí závitky podáváme jako hlavní chod s bramborovým pyré. Výborné jsou i studené jako chuťovka.