reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažené rybí kuličky

Smažené rybí kuličky podáváme teplé s nejrůznějšími dipy a čerstvou zeleninou.


  • 4,6

    40×

    4,5 40
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rybí filé osolíme, okmínujeme a necháme "povolit". Potom ho dusíme v páře doměkka. Necháme vychladnout a pokrájíme na menší kousky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku jemně usekáme.
V hrnečku nebo misce rozšleháme vejce. Odvážíme si mouku.

Mléko s máslem přivedeme k varu. Potom do něj vsypeme (najednou) všechnu mouku a pilně mícháme asi 1 minutu. Těsto se nesmí chytat stěn kastrolu. Vznikne hutná kaše, kterou přendáme do mísy. Trochu těsto rozprostřeme a po 2 minutách vmícháme rozkvedlaná vejce. Osolíme, opepříme a přidáme i rybí filé, strouhaný sýr a usekanou petrželku. Mísu zakryjeme folií a necháme 3 hodiny odležet.

Lžící namočenou v oleji tvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu. Kuličky obalujeme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě tuku, nebo ve fritéze, dorůžova.

Smažené rybí kuličky podáváme teplé jako chuťovku k vínu nebo pivu.
Chutnají ale i studené.

Z takto připraveného těsta můžeme udělat i větší placičky, které podáváme s bramborovou kaší jako hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Smažené rybí kuličky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.