reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažené plněné žampiony

Smažené žampiony ochucené plísňovým sýrem niva. Skvěle chutnají s brambory, hranolky a tatarskou omáčkou.


  • 4,6

    69×

    4,6 69
  • 35 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

771 kJ / 184,2 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Plísňový sýr nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme s rozdrceným česnekem. Žampiony očistíme, odstraníme nožičky a vydlabeme jamky.

Vydlabané kloboučky vyplníme strouhaným sýrem. Vždy dva naplněné kloboučky spojíme párátkem a obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance - klasickém trojobalu.

Plněné žampiony smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci.

Smažené plněné žampiony podáváme s hranolky, tatarskou omáčkou a zeleninovou oblohou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené plněné žampiony

    Celkový počet komentářů: 6
    • jarkakube
      jarkakube

      můj recept

      Já je plním trochu jinou směsí, ale nedám dvě hlavy dohromady, stačí obalit jednu naplněnou, zprudka usmažit tou plněnou stranou, pak otočit a dosmažit do měkka. směs nevyteče a na talíři to vypadá pěkně. Zbylou směs obalím ve formě kuliček a taky zprudka osmažím. Směs udělám z rozsekaných nožiček, porku a šunky osmažené na cibulce, kmín, sůl, pepř. Nechám vychladnout a zamíchám strouhaný sýr. Je jedno jaký...podle toho, který máte nejraději...skvělá záležitost.

      02.11.2013 19:31:19

    • axaz
      axaz

      Moc dobré jídlo.....zasytí, je rychle uvařené a levné.

      09.12.2011 20:34:29

    • lucinkakravakova
      lucinkakravakova

      Neskutečně dobré a zároveň velice jednoduché. Chutnaly i mě a to žampiony nejím...

      23.02.2011 22:23:13


    • petrisnovak
      petrisnovak

      Byla to pecka! Měl jsem akorát strach, aby mi niva netekla ven, ale zadařilo se a chuť byla skvělá! Měl jsem dvě větší "koule" a byl jsem sytý. Jako přílohu jsem zvolil pečené brambory s česnekem, rozmarýnem, petrželkou a mladou cibulkou i s natí. Dávám 5/5.

      25.07.2010 19:26:34

    • Lenicka
      Lenicka

      Píšete,že se mají odkrojit nožičky,tak co s nima pak děláte?Pokrájíte je na drobno a mícháte to k té nivě,nebo už je ani nepoužijete?

      14.04.2009 17:52:31

      • Jarka-P
        Jarka-P

        Re: Nožičky

        Dobrý den Leničko, nožičky od žampiónů již do tohoto receptu nepoužiji. Prostě je nakrájím, zmrazím a přidávám do polévek. Samozřejmně je můžete vmíchat do nivy. Také jsem to vyzkoušela, ale chuťově mojí domácí "porotě" vyhoval kontrast žampiónů s česnekovou nivou. :o) ale opravdu je to chutnější.

        07.06.2009 13:46:38

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Smažené plněné žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.