reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ve smetaně rozmícháme vejce, špetku soli, rum a mouku. Šleháme vidličkou, až je těstíčko dostatečně husté.

Větší plody ovoce (broskve, meruňky, hrušky, jablka) omyjeme, vyjmeme jádřinec, případně pecku. Ovoce nakrájíme na silnější plátky. Třešně, švestky nebo višně vypeckujeme a napícháme na špejli jako špíz. Prokládáme je rozinkami, ořechovými jádry a kousky kokosu.

Plátky většího ovoce namočíme do hustého těstíčka a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Drobnější ovoce (špízy) můžeme ještě posypat moučkovým cukrem, zvlášť pokud je málo sladké. Špízy namočíme do těsta a ihned vkládáme do horkého oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Pak osmažené ovoce v těstíčku vkládáme na ubrousek, kde necháme z jednotlivých kousků odsát přebytečný tuk.

Před podáváním pocukrujeme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Smažené ovoce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.