reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

Do malého kastrolku nalijeme tolik oleje, aby okurky v něm mohly plavat a zahřejeme na smažící teplotu, asi tak na 190 °C. Každou okurku rozčtvrtíme po délce a osušíme papírovou utěrkou.

Do větší a hlubší misky nalijeme kyselé mléko, do druhé stejné velikosti nasypeme hrubou kukuřičnou mouku.

Každý jednotlivý kus okurky napřed ponoříme do kyselého mléka, pak do kukuřičné mouky a zopakujeme ještě jednou, pak opatrně dáme obalenou okurku do předehřátého oleje a osmažíme dozlatova.

Smažené kyselé okurky dáme na papírový ubrousek vychladnout a osolíme.

Místo burákového oleje můžeme použít jakýkoliv jiný neutrální olej.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Smažené kyselé okurky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.