reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do malého kastrolku nalijeme tolik oleje, aby okurky v něm mohly plavat a zahřejeme na smažící teplotu, asi tak na 190 °C. Každou okurku rozčtvrtíme po délce a osušíme papírovou utěrkou.

Do větší a hlubší misky nalijeme kyselé mléko, do druhé stejné velikosti nasypeme hrubou kukuřičnou mouku.

Každý jednotlivý kus okurky napřed ponoříme do kyselého mléka, pak do kukuřičné mouky a zopakujeme ještě jednou, pak opatrně dáme obalenou okurku do předehřátého oleje a osmažíme dozlatova.

Smažené kyselé okurky dáme na papírový ubrousek vychladnout a osolíme.

Místo burákového oleje můžeme použít jakýkoliv jiný neutrální olej.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Smažené kyselé okurky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.