reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažené krokety s treskou

Vyzkoušejte recept na smažené rybí krokety s treskou, které podáváme jako teplou chuťovku s ochucenými dipy a čerstvou zeleninou.


  • 4,1

    13×

    4 13
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Tresku nakrájíme na kousky, osolíme, zakapeme citronem, ochutíme drceným kmínem a na másle podusíme tak, aby se kousky rozpadaly. Podušenou tresku odložíme stranou a necháme vychladnout. Jarní cibulku a červenou cibuli nakrájíme nadrobno.

Nejdříve si připravíme hustou bešamelovou směs s treskou, kterou necháme několik hodin ztuhnout a odležet v lednici. V hluboké pánvi rozpálíme olej s máslem a vmícháme obě nakrájené cibule. Cibule necháme zesklovatět a vmícháme hladkou mouku, kterou krátce orestujeme, podlijeme mlékem, osolíme, opepříme a uvaříme hustý bešamel. Doba varu trvá nejméně 15 - 20 minut. Následně vmícháme do bešamelu připravenou tresku, strouhaný muškátový oříšek, pepř a sůl a vše spolu asi 5 minut za stálého míchání povaříme. Směs nalijeme do olejem vytřené nižší obdélníkové mísy a necháme vychladnout a odležet.

Ze směsi tvarujeme pomocí dvou polévkových lžic krokety, které smáčíme v rozšlehaném vejcí a obalujeme v jemné strouhance. Krokety usmažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo fritéze dozlatova a necháme na ubrousku okapat.

Smažené krokety s treskou podáváme jako teplou chuťovku nebo se šťouchaným bramborem jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Smažené krokety s treskou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.