reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Smažené karbanátky

Smažené karbanátky

Recept na tradiční smažené karbanátky z mletého masa.


  • 4,5

    803×

    4,4 803
  • 1 hod

  • 202×

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1950 kJ / 465,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.

Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a doplníme čerstvou zeleninou. Smažené karbanátky podáváme ihned po usmažení, tak chutnají nejlépe.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené karbanátky

    Celkový počet komentářů: 196
    • palenaa
      palenaa

      Já přidávám mletou sladkou papriku.Ta v mých karbanátcích nesmí chybět.

      24.02.2014 03:11:21

    • Jana
      Jana

      Karboše z mletého masa

      Byly moc dobré, chutnaly všem a nejmladší si i přidal.

      19.02.2014 12:37:01

      • jana
        jana

        Re: Karboše z mletého masa

        Karbanatky chutnaly

        23.03.2014 15:58:42


    • Zuzac
      Zuzac

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      Byly výborný!!!

      02.02.2014 17:23:16

    • gernes (tecka) d
      gernes (tecka) d

      Moje první

      Tohle bylo moje první jídlo a pozval jsem na to moji rodinu. Chod mi pochválili.
      Do karbanátků jsem místo majoránky a kmínu přidal jarní cibulku.

      15.12.2013 19:39:03

    • laka a Greg
      laka a Greg

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      Výborný recept, pochutnali jsme si :).

      12.11.2013 19:13:21

    • jetasym
      jetasym

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      mohu doporučit výborné

      15.10.2013 20:15:30

    • Rudolf
      Rudolf

      Moc dobré..

      .. a jednoduché. Doporučuji a dávám 5 hvězdiček.

      11.10.2013 15:50:30

    • Metrolog
      Metrolog

      Pozor na množství vody

      Předem, jsem začínají laik. 100 ml vody, co jsem tam bez přemýšlení dal bylo moc. Oni asi už do toho polotovaru co jsem koupil nějakou vpašovali a pak jsem to musel dohánět strouhankou, aby z toho šel vůbec nějaký karbanátek uplácat. Jinak recept výborný a moc mi to chutnalo.

      03.06.2013 12:37:50

      • Premio
        Premio

        Re: Pozor na množství vody

        Nesmíš kupovat polotovar v supermarketu,ale nechat si umlet maso u řezníka a nejlépe,hovézí a vepřové,tak půl na půl. Podívej se na ten hnus z marketu,co obsahuje a budeš se divit. Tam je totiž asi 50% masa a druhých 50% voda a pak různý svinstvo. Akorát tím tahají lidem z kapsy peníze,protože je tím pěkně šiděj. Když si to spočítáš,tak zjistíš,že ve finále kupuješ,to nejdraží mleté na trhu. U řezníka koupíš kvalitu a levnější,pak si udělej karboše,podle tohoto klasického receptu a uvidíš,jak si šmákneš. Jinak moc děkuji autorce receptu,že použila opravdu klasický recept,bez chemie a nějakých dalších volovin,což je na těchto stránkách bohužel běžné. Díky ! Dostal jsem na karboše,takovou chuť,že zítra je spáchám.

        16.10.2013 22:57:16


    Nalezeno receptů: 196

    Přidat příspěvek k receptu Smažené karbanátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.