reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Smažené karbanátky

Smažené karbanátky

Recept na tradiční smažené karbanátky z mletého masa.


  • 4,5

    666×

    4,5 666
  • 1 hod

  • 196×

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1950 kJ / 465,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 528 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.

Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a doplníme čerstvou zeleninou. Smažené karbanátky podáváme ihned po usmažení, tak chutnají nejlépe.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené karbanátky

    Celkový počet komentářů: 146
    • Ancuk
      Ancuk

      karbanátky

      moje maminka kápla malinko do směsi Maggi a malinko sypkého bujonu také od Maggi a před dopečením je malinko podusila. Celá rodina na to dodnes vzpomínáme a nevíme jak té fantastické chuti docílit.

      07.05.2013 09:59:49

    • Lucie Bezuchová
      Lucie Bezuchová

      Jsou super, překvapilo mě jak jsou křehké. Chuťově vynikající. Recept ukládám.

      27.04.2013 11:47:14

    • Krista
      Krista

      Udělala jsem je s bramborovou kaší a zeleninovým salátem a zametlo se po nich:-). Výborné.

      18.02.2013 15:29:42


    • MILES
      MILES

      MLETÉ MASO ALE JAKÉ?

      VĚTŠINOU SE DÁVÁ HOVĚZÍ A VEPŘOVÉ NA 50%, ALE VELMI APARTNÍ JSOU KARBOŠE JENOM Z HOVĚZÍHO TO JSOU OPRAVDU HAMBURGRY, NEBO JENOM Z VEPŘOVÉHO MASA TY MAJÍ APARTNÍ CHUT.

      04.02.2013 06:06:34

    • Lucie
      Lucie

      Bylo to moc dobré lepší jsem snad nikdy nejedla.

      26.01.2013 10:37:58

    • míla
      míla

      souhlasím ale cibuli trochu přejedu na pánvi setrochou sádla až začne hezky vonět ,tak přidat do směsi ,žádný magi nabo mouku to né, kdo má rád,tak hromádku vonňavé slaniny ,před smažit a nechat dojet v troubě ,toť Ňam.

      11.10.2012 18:23:30


    Nalezeno receptů: 146

    Přidat příspěvek k receptu Smažené karbanátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.