reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Smažené karbanátky

Smažené karbanátky

Recept na tradiční smažené karbanátky z mletého masa.


  • 4,5

    660×

    4,5 660
  • 1 hod

  • 196×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1950 kJ / 465,8 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.

Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a doplníme čerstvou zeleninou. Smažené karbanátky podáváme ihned po usmažení, tak chutnají nejlépe.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené karbanátky

    Celkový počet komentářů: 144
    • Damian
      Damian

      Děkuji....

      Poprvé jsem zkoušel recept, kde chybí namočené pečivo....a musím říct, že k plné spokojenosti.

      21.05.2017 19:40:42

    • Ben
      Ben

      Karbanátek

      Mé zhotovení karbanátku mleté maso vejce cibulka více česneku tvrdý sýr nastrouhat pepř sůl majoránka olej na pečení vlažná voda na zhotovení produktu přeji dobré chutě příloha brambor nebo bramborová kaše z pozdravem Ben.

      04.04.2017 10:15:04

    • jaroslavhatak
      jaroslavhatak

      ja to take zkusim ale jak jsem tam četl dat místo mouky syr uvydíme možna to nebude dobry

      15.03.2017 18:32:24


    • Petik
      Petik

      Dělám to úplně stejně, jen bez mouky a k čerstvé petrželce dám ještě pažitku a trochu strouhaného sýru.)

      18.01.2017 14:18:39

    • Martina
      Martina

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      Jednoduchý, rychlý, a hlavně karbenátky jsou pak šťavnaté jen nám doma chutná více osmažená cibulka v karboších než syrová :)

      25.10.2016 20:27:12

    • fijaku69
      fijaku69

      smažené karbanátky

      Jdu je připravit . .
      Hned po ochutnání napíšu ..

      17.10.2016 18:43:48

    • Špatný
      Špatný

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      A napsat jakou mouku by se hodilo taky!!!

      15.02.2014 13:34:19

      • ka-brňák
        ka-brňák

        Re: Komentář k receptu Smažené karbanátky

        pochopitelně, že HLADKOU.
        (ale: rozhodně je lepší JEN strouhanka).
        mouka je DALŠÍ " zbytečná " chuť v karboších (a trochu rohlíků či chleba se tam klidně ztratí).

        23.09.2016 21:06:33

      • lumik
        lumik

        Re: Komentář k receptu Smažené karbanátky

        ale mouka je napsaná

        24.09.2016 18:07:27

    Nalezeno receptů: 144

    Přidat příspěvek k receptu Smažené karbanátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.