reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Smažené karbanátky

Smažené karbanátky

Recept na tradiční smažené karbanátky z mletého masa.


  • 4,5

    658×

    4,5 658
  • 1 hod

  • 196×

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1950 kJ / 465,8 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.

Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a doplníme čerstvou zeleninou. Smažené karbanátky podáváme ihned po usmažení, tak chutnají nejlépe.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené karbanátky

    Celkový počet komentářů: 144
    • palenaa
      palenaa

      Já přidávám mletou sladkou papriku.Ta v mých karbanátcích nesmí chybět.

      24.02.2014 03:11:21

    • Zuzac
      Zuzac

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      Byly výborný!!!

      02.02.2014 17:23:16

    • gernes (tecka) d
      gernes (tecka) d

      Moje první

      Tohle bylo moje první jídlo a pozval jsem na to moji rodinu. Chod mi pochválili.
      Do karbanátků jsem místo majoránky a kmínu přidal jarní cibulku.

      15.12.2013 19:39:03


    • laka a Greg
      laka a Greg

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      Výborný recept, pochutnali jsme si :).

      12.11.2013 19:13:21

    • jetasym
      jetasym

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      mohu doporučit výborné

      15.10.2013 20:15:30

    • Rudolf
      Rudolf

      Moc dobré..

      .. a jednoduché. Doporučuji a dávám 5 hvězdiček.

      11.10.2013 15:50:30

    • barbra2 (tecka) t
      barbra2 (tecka) t

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      Nejlepší karbanátky jaké jsem jedla. :-)) recept všem váhajícím doporučuju

      24.09.2013 10:40:12

    • helča
      helča

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      BYLI BOBRÉ KARBÉNÁTKY?

      06.06.2013 17:37:55

    • Metrolog
      Metrolog

      Pozor na množství vody

      Předem, jsem začínají laik. 100 ml vody, co jsem tam bez přemýšlení dal bylo moc. Oni asi už do toho polotovaru co jsem koupil nějakou vpašovali a pak jsem to musel dohánět strouhankou, aby z toho šel vůbec nějaký karbanátek uplácat. Jinak recept výborný a moc mi to chutnalo.

      03.06.2013 12:37:50

      • Premio
        Premio

        Re: Pozor na množství vody

        Nesmíš kupovat polotovar v supermarketu,ale nechat si umlet maso u řezníka a nejlépe,hovézí a vepřové,tak půl na půl. Podívej se na ten hnus z marketu,co obsahuje a budeš se divit. Tam je totiž asi 50% masa a druhých 50% voda a pak různý svinstvo. Akorát tím tahají lidem z kapsy peníze,protože je tím pěkně šiděj. Když si to spočítáš,tak zjistíš,že ve finále kupuješ,to nejdraží mleté na trhu. U řezníka koupíš kvalitu a levnější,pak si udělej karboše,podle tohoto klasického receptu a uvidíš,jak si šmákneš. Jinak moc děkuji autorce receptu,že použila opravdu klasický recept,bez chemie a nějakých dalších volovin,což je na těchto stránkách bohužel běžné. Díky ! Dostal jsem na karboše,takovou chuť,že zítra je spáchám.

        16.10.2013 22:57:16

    Nalezeno receptů: 144

    Přidat příspěvek k receptu Smažené karbanátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.