reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Smažené karbanátky

Smažené karbanátky

Recept na tradiční smažené karbanátky z mletého masa.


  • 4,5

    660×

    4,5 660
  • 1 hod

  • 196×

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1950 kJ / 465,8 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.

Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a doplníme čerstvou zeleninou. Smažené karbanátky podáváme ihned po usmažení, tak chutnají nejlépe.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené karbanátky

    Celkový počet komentářů: 144
    • otiss
      otiss

      karbanátky

      Ahojky,jdu na to.

      25.07.2014 12:22:46

    • Irena
      Irena

      karbanátky

      Vždy je obaluji v trojobalu, né jenom ve strouhance, jsou potom štavnatější.

      10.07.2014 14:30:18

    • Ondra24
      Ondra24

      Ahoj chci se zeptat kolik vody tam mám dát na 4 karbanátky ? děkuji

      26.03.2014 15:42:45


    • michael
      michael

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      Moc dobre byli

      25.03.2014 16:10:15

    • Jana
      Jana

      Karboše z mletého masa

      Byly moc dobré, chutnaly všem a nejmladší si i přidal.

      19.02.2014 12:37:01

    • Alena Ferbarová
      Alena Ferbarová

      Vylepšené karbanátky

      Před smažením je dobré karbanátky namočit do rozšlehaných vajec nebo do sněhu z bílků, samozřejmě neslazeného. Zůstanou křehké a nehrozí, že by ztvrdly.

      03.02.2014 22:23:10

      • welanga
        welanga

        Re: Vylepšené karbanátky

        + další vylepšení: najemno nakrájenou cibulku osmažte na oleji, jen do růžova, ne do tmavě hněda a nespálit!!! nechat trošku zchladnout a přidat do masa-bez oleje! Karbenátky budou mít jedinečnou chuť! Zase jinou, pro změnu. ))

        04.02.2014 21:11:16

    Nalezeno receptů: 144

    Přidat příspěvek k receptu Smažené karbanátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.