reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Smažené karbanátky

Smažené karbanátky

Recept na tradiční smažené karbanátky z mletého masa.


  • 4,5

    674×

    4,5 674
  • 1 hod

  • 198×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1950 kJ / 465,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.

Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a doplníme čerstvou zeleninou. Smažené karbanátky podáváme ihned po usmažení, tak chutnají nejlépe.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené karbanátky

    Celkový počet komentářů: 149
    • lotrovec
      lotrovec

      My přidáváme

      Kari,steak koření,chili,mletou papriku,hořčici,kečup a sou ještě lepší.MŇAM!!!

      29.10.2017 13:06:11

    • Katka
      Katka

      Smažené karbanátky

      Karbanátky jsou opravdu vynikající. Cibulku jsem před přidáním osmažila a místo moukou jsem zahustila troškou strouhanky. Děkuji za recept, píšu si ho do kuchařky.

      22.10.2017 12:59:53

    • Karel
      Karel

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      Vyborne

      07.07.2017 22:56:58


    • Damian
      Damian

      Děkuji....

      Poprvé jsem zkoušel recept, kde chybí namočené pečivo....a musím říct, že k plné spokojenosti.

      21.05.2017 19:40:42

    • Anna Schútzova
      Anna Schútzova

      Já karbanátky zahušťuji vařenou brambor

      06.04.2017 07:46:22

      • Lilian
        Lilian

        Re: Karboše

        Proč chcete maso zahušťovat?
        Nedávejte vodu, protože pak při smažení " střílí " v panvici. Voda do karbanátků nepatří.

        27.01.2018 23:20:53

    • Ben
      Ben

      Karbanátek

      Mé zhotovení karbanátku mleté maso vejce cibulka více česneku tvrdý sýr nastrouhat pepř sůl majoránka olej na pečení vlažná voda na zhotovení produktu přeji dobré chutě příloha brambor nebo bramborová kaše z pozdravem Ben.

      04.04.2017 10:15:04

    • jaroslavhatak
      jaroslavhatak

      ja to take zkusim ale jak jsem tam četl dat místo mouky syr uvydíme možna to nebude dobry

      15.03.2017 18:32:24

    • Petik
      Petik

      Dělám to úplně stejně, jen bez mouky a k čerstvé petrželce dám ještě pažitku a trochu strouhaného sýru.)

      18.01.2017 14:18:39


    Nalezeno receptů: 149

    Přidat příspěvek k receptu Smažené karbanátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.