reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Smažené karbanátky

Smažené karbanátky

Recept na tradiční smažené karbanátky z mletého masa.


  • 4,5

    659×

    4,5 659
  • 1 hod

  • 196×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1950 kJ / 465,8 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.

Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a doplníme čerstvou zeleninou. Smažené karbanátky podáváme ihned po usmažení, tak chutnají nejlépe.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené karbanátky

    Celkový počet komentářů: 144
    • Sasa
      Sasa

      Karbanátky

      Výborné, místo vody jsem dala mléko a místo mouky strouhanku. Děkuji, ukládám do kuchařky....

      01.09.2018 14:05:38

    • jirka
      jirka

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      A takhle jaké maso a poměr ?

      21.05.2018 21:57:23

      • Magdalena
        Magdalena

        Re: Komentář k receptu Smažené karbanátky

        Když je v mletém mase sýr je to Holanský karbanátek a ten je výborný dneska v restauracích vaří samé opečené věci a normální jídlo neumí uvařit, neumí pořádnou polévku a nic a já se divím, že to lidi jedí

        10.08.2018 18:51:10


    • pan sojovka okoun
      pan sojovka okoun

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      A to noví koření tam

      10.02.2018 13:56:36

    • pan sojovka
      pan sojovka

      svět karbanátkov

      Já vám něco povím gdiš tam přidáte noví koření je to lepěší ale nesmíte ho tam dát moc.A dejte tam troch mlíka a je to lepší. Mam to už na stole NAM NAM NAM

      10.02.2018 13:52:37

    • lotrovec
      lotrovec

      My přidáváme

      Kari,steak koření,chili,mletou papriku,hořčici,kečup a sou ještě lepší.MŇAM!!!

      29.10.2017 13:06:11

    • Katka
      Katka

      Smažené karbanátky

      Karbanátky jsou opravdu vynikající. Cibulku jsem před přidáním osmažila a místo moukou jsem zahustila troškou strouhanky. Děkuji za recept, píšu si ho do kuchařky.

      22.10.2017 12:59:53

    • Karel
      Karel

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      Vyborne

      07.07.2017 22:56:58

    • Anna Schútzova
      Anna Schútzova

      Já karbanátky zahušťuji vařenou brambor

      06.04.2017 07:46:22

      • Lilian
        Lilian

        Re: Karboše

        Proč chcete maso zahušťovat?
        Nedávejte vodu, protože pak při smažení " střílí " v panvici. Voda do karbanátků nepatří.

        27.01.2018 23:20:53

    Nalezeno receptů: 144

    Přidat příspěvek k receptu Smažené karbanátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.