reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Smažené karbanátky

Smažené karbanátky

Recept na tradiční smažené karbanátky z mletého masa.


  • 4,5

    658×

    4,5 658
  • 1 hod

  • 196×

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1950 kJ / 465,8 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.

Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a doplníme čerstvou zeleninou. Smažené karbanátky podáváme ihned po usmažení, tak chutnají nejlépe.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené karbanátky

    Celkový počet komentářů: 144
    • Marcely kuchářka
      Marcely kuchářka

      tak jdu zkoušet karbanátky

      13.03.2012 16:41:27

    • krakenek
      krakenek

      Velmi dobré a šťavnaté karbanátky! :)

      23.02.2012 22:28:46

    • Decadius
      Decadius

      Ahoj, dal jsem tam pivo, jak bylo zde doporučeno... Musim uznat, že to bylo fantastický. Krásně to vonělo při smažení a ještě líp při jezení :) Dík za tip!!! :)

      12.02.2012 11:13:42


    • HANKA
      HANKA

      KARBANATKY BYLI VYBORNY, PRIDALA JSEM DO NICH NESEKANE ZAMPIONY A MISTO VODY JSEM DALA MLEKO:]]

      19.01.2012 01:08:57

    • Káně
      Káně

      Přidat pivo

      Místo vody je nechte půl hod. nabírat pívečko ;-) mňam

      02.01.2012 13:58:46

    • Marketa
      Marketa

      Receptu na karbanatky je spousty a muzu říci že si dokažu pochutnat na všech...Sama jsem si vymyslela dvě vychytávky,místo obalovani si šetřím práci a vajíčko se strouhankou dám rovnou do masíka a jsou krásně křupavoučke a nevyteká z nich žádná štáva.Doporučuji především lidem kteří mají stejně malou kuchynku jako já. A druha vychytavka je že do nich přidávam malinko kypřícího prášku,jsou mnohem nadejchanejší.Zkuzte to :)

      22.12.2011 19:23:50

    • kaucka.k
      kaucka.k

      pro pani co přidala tento recept: mockrát děkujem za tento recept delala jsem pro svou rodimu obed a ma mamka a tatka říkali že to moc dobré nebude ale vysledek byl jiný celou varku snědli i se sourozenci moc jsme si pochutnali děkujem kristýna

      17.12.2011 16:30:28

    • Zora
      Zora

      karbanátky

      Karbanátky jsem zkoušela a jsou vynikající. Nikdy jsem nepřidávala vodu, ale s ní jsou opravdu nadýchané!!!

      03.12.2011 19:47:11

    • bublanina
      bublanina

      Velice děkuju za radu ohledně máčení mletého masa ve vodě. Ty karbanátky byly vynikající!!

      26.11.2011 18:15:19

    • calwin
      calwin

      Zkoušel jsem přidat i nastrouhaný uzený sýr

      26.11.2011 11:53:46

    Nalezeno receptů: 144

    Přidat příspěvek k receptu Smažené karbanátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.