reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Smažené karbanátky

Smažené karbanátky

Recept na tradiční smažené karbanátky z mletého masa.


  • 4,5

    644×

    4,5 644
  • 1 hod

  • 194×

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1950 kJ / 465,8 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.

Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a doplníme čerstvou zeleninou. Smažené karbanátky podáváme ihned po usmažení, tak chutnají nejlépe.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené karbanátky

    Celkový počet komentářů: 140
    • Ancuk
      Ancuk

      karbanátky

      moje maminka kápla malinko do směsi Maggi a malinko sypkého bujonu také od Maggi a před dopečením je malinko podusila. Celá rodina na to dodnes vzpomínáme a nevíme jak té fantastické chuti docílit.

      07.05.2013 09:59:49

    • Astheart
      Astheart

      Karbenátky

      Dělám podobně, jen přidávám namočenou a vyždímanou housku, kterou pomelu spolu s cibulí na masovém mlýnku. Obaluji pouze v mouce.

      25.02.2013 23:03:12

      • MILES
        MILES

        namočenou a vyždímanou housku

        namočenou a vyždímanou housku přidávám také a obaluji ve strouhance

        07.05.2013 07:10:21


      • Jandová
        Jandová

        Re: Karbenátky

        KarbAnátky obaluji v trojobalu, ale většiniu jen vytvaruji mokrou rukou bez obalování.

        09.05.2013 10:44:43

    • MILES
      MILES

      MLETÉ MASO ALE JAKÉ?

      VĚTŠINOU SE DÁVÁ HOVĚZÍ A VEPŘOVÉ NA 50%, ALE VELMI APARTNÍ JSOU KARBOŠE JENOM Z HOVĚZÍHO TO JSOU OPRAVDU HAMBURGRY, NEBO JENOM Z VEPŘOVÉHO MASA TY MAJÍ APARTNÍ CHUT.

      04.02.2013 06:06:34

    Nalezeno receptů: 140

    Přidat příspěvek k receptu Smažené karbanátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.