reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Smažené karbanátky

Smažené karbanátky

Recept na tradiční smažené karbanátky z mletého masa.


  • 4,5

    743×

    4,4 743
  • 1 hod

  • 200×

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1950 kJ / 465,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 704 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?

9. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.

Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a doplníme čerstvou zeleninou. Smažené karbanátky podáváme ihned po usmažení, tak chutnají nejlépe.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené karbanátky

    Celkový počet komentářů: 150
    • palenaa
      palenaa

      Já přidávám mletou sladkou papriku.Ta v mých karbanátcích nesmí chybět.

      24.02.2014 03:11:21

    • Jana
      Jana

      Karboše z mletého masa

      Byly moc dobré, chutnaly všem a nejmladší si i přidal.

      19.02.2014 12:37:01

      • jana
        jana

        Re: Karboše z mletého masa

        Karbanatky chutnaly

        23.03.2014 15:58:42


    • Alena Ferbarová
      Alena Ferbarová

      Vylepšené karbanátky

      Před smažením je dobré karbanátky namočit do rozšlehaných vajec nebo do sněhu z bílků, samozřejmě neslazeného. Zůstanou křehké a nehrozí, že by ztvrdly.

      03.02.2014 22:23:10

      • welanga
        welanga

        Re: Vylepšené karbanátky

        + další vylepšení: najemno nakrájenou cibulku osmažte na oleji, jen do růžova, ne do tmavě hněda a nespálit!!! nechat trošku zchladnout a přidat do masa-bez oleje! Karbenátky budou mít jedinečnou chuť! Zase jinou, pro změnu. ))

        04.02.2014 21:11:16

    • Zuzac
      Zuzac

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      Byly výborný!!!

      02.02.2014 17:23:16

    • gernes (tecka) d
      gernes (tecka) d

      Moje první

      Tohle bylo moje první jídlo a pozval jsem na to moji rodinu. Chod mi pochválili.
      Do karbanátků jsem místo majoránky a kmínu přidal jarní cibulku.

      15.12.2013 19:39:03

    • laka a Greg
      laka a Greg

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      Výborný recept, pochutnali jsme si :).

      12.11.2013 19:13:21


    Nalezeno receptů: 150

    Přidat příspěvek k receptu Smažené karbanátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.