reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Smažené karbanátky

Smažené karbanátky

Recept na tradiční smažené karbanátky z mletého masa.


  • 4,5

    644×

    4,5 644
  • 1 hod

  • 194×

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1950 kJ / 465,8 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.

Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a doplníme čerstvou zeleninou. Smažené karbanátky podáváme ihned po usmažení, tak chutnají nejlépe.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené karbanátky

    Celkový počet komentářů: 140
    • palenaa
      palenaa

      Já přidávám mletou sladkou papriku.Ta v mých karbanátcích nesmí chybět.

      24.02.2014 03:11:21

    • Jana
      Jana

      Karboše z mletého masa

      Byly moc dobré, chutnaly všem a nejmladší si i přidal.

      19.02.2014 12:37:01

      • jana
        jana

        Re: Karboše z mletého masa

        Karbanatky chutnaly

        23.03.2014 15:58:42


    • Alena Ferbarová
      Alena Ferbarová

      Vylepšené karbanátky

      Před smažením je dobré karbanátky namočit do rozšlehaných vajec nebo do sněhu z bílků, samozřejmě neslazeného. Zůstanou křehké a nehrozí, že by ztvrdly.

      03.02.2014 22:23:10

      • welanga
        welanga

        Re: Vylepšené karbanátky

        + další vylepšení: najemno nakrájenou cibulku osmažte na oleji, jen do růžova, ne do tmavě hněda a nespálit!!! nechat trošku zchladnout a přidat do masa-bez oleje! Karbenátky budou mít jedinečnou chuť! Zase jinou, pro změnu. ))

        04.02.2014 21:11:16

    • Zuzac
      Zuzac

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      Byly výborný!!!

      02.02.2014 17:23:16

    • gernes (tecka) d
      gernes (tecka) d

      Moje první

      Tohle bylo moje první jídlo a pozval jsem na to moji rodinu. Chod mi pochválili.
      Do karbanátků jsem místo majoránky a kmínu přidal jarní cibulku.

      15.12.2013 19:39:03

    • laka a Greg
      laka a Greg

      Komentář k receptu Smažené karbanátky

      Výborný recept, pochutnali jsme si :).

      12.11.2013 19:13:21

    Nalezeno receptů: 140

    Přidat příspěvek k receptu Smažené karbanátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.