Smažené karbanátky

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1188872x
Recept na tradiční smažené karbanátky z mletého masa.
Komentáře receptu 128
Uvařil jsem to (Recept vařilo 182 lidí)


Postup přípravy receptu

Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.

Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a s čerstvou zeleninou. Smažené karbanátky podáváme ihned.

autor receptu:

Smažené karbanátky

Počet přidaných receptů: 30

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Smažené karbanátky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1950 kJ / 465,8 kCal (na 1 porci)
4,5
skvělý recept
531 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smažené karbanátky

Celkový počet komentářů: 128
Nalezeno receptů: 128
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Smažené karbanátky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept