reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažené kalamáry

Kalamáry obalované v těstíčku, osmažené a jemně pokapané citronem si zamiloval můj syn na dovolené v Bulharsku. Snad zachutnají i vám.


  • 4,7

    31×

    4,6 31
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

těstíčko



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 670 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 737 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 621 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Postup přípravy

Mražené kalamáry rozložíme na utěrku a necháme je při pokojové teplotě povolit.

Vymícháme vejce, mouku, sůl a citronovou šťávu do hustšího těstíčka. Podle potřeby rozředíme mlékem.

Do pánve s vyším okrajem nalijeme větší množství oleje a rozpálíme ho. Kalamáry po jednom obalujeme v těstíčku a "vhazujeme" do oleje. Necháme chvilku zatáhnout a pak je opatrně odlepíme ode dna. Kalamáry smažíme z každé strany 2 - 3 minuty do zezlátnutí. Usmažené kalamáry klademe na papírové utěrky, které z nich vysají přebytečný olej.

Smažené kalamáry rozdělíme na talíře a jednotlivé porce si podle chuti pokapeme citronovou šťávou. Vhodnou přílohou jsou hranolky, tatarka a zeleninová obloha nebo zeleninový salát.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené kalamáry

    Celkový počet komentářů: 5
    • Dawe
      Dawe

      Jak přílohu bych určitě nevolil hranolky, jelikož je lepší ke smaženým kalamárám podávat něco jiného než smaženou přílohu, určitě lepší jsou brambory v páře nebo římský salát s dijonským dresingem

      29.01.2013 21:16:00

    • jana (tecka) radlova8
      jana (tecka) radlova8

      podařené..

      jednoduchý recept :) povedl se jak měl.. měli jsme takto upravené kalamáry i na dovolené a stejně tak chutnaly i doma :)

      22.09.2012 23:43:57

    • skumi
      skumi

      dobry den, chtel jsem se zeptat jestli ty kalamary maji byt mekke. ja je mam vzdycky gumove

      29.12.2009 21:10:05



    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Smažené kalamáry

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.