reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

Energetická hodnota

1652 kJ / 394,7 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Do mísy vlijeme polovinu vlažného mléka, přidáme vanilkový cukr a rozdrobené droždí. Misku přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

V jiné míse rozšleháme žloutky s cukrem a změklým máslem do pěny. Přidáme prosátou mouku, zbytek vlahého mléka, vzešlý kvásek, rum a vše důkladně zpracujeme vařečkou v hladké a nelepivé těsto. Stěny mísy a povrch těsta poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplé místě necháme 30 minut kynout. Těsto zdvojnásobí objem.

Připravíme si sklenici na vykrajování koblížků a marmeládu k plnění. Vykynuté těsto přesuneme na vál a vyválíme ho na 1,5 cm vysoký plát. Z něj pomocí sklenice vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko dáme lžičku marmelády či jiné náplně. Koblížky opatrně, ale pevně zabalíme a spojem dolů necháme ještě asi 15 minut znovu kynout.

V hrnci rozpálíme velké množství oleje, do vody vhodíme trochu soli, olej nám tak nebude prskat. Opatrně vhodíme koblihy a po obou stranách smažíme pozvolna dozlatova. Tuku musí být hodně, koblihy během smažení musí plavat.

Smažené koblihy klademe na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk. Smažené koblihy před podáváním bohatě pocukrujeme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Smažené domácí koblihy

Celkový počet komentářů: 1
  • stavros666
    stavros666

    koblížky domácí

    Dostaneme-li najednou chuť na sladkou ňamku,pustím se do smažených koblih.Je to taková rychlovka,ozdobit můžete čím-koliv,fantazii se meze nekladou.A podotýkám ještě,že vanilkový cukr nikdy nepoužívám,protože je to sajrajt.Používám výhradně pravou vanilku,je sice drahá,ale člověk alespoň ví,co pojídá.Posílám také fotografii této ňamky a přeji všem dobré chuti....///

    20.02.2017 11:15:32

Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Smažené domácí koblihy