Smažené domácí koblihy

1 h 15 min | chuťovka | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2464x
Recept na domácí koblížky plněné marmeládou a smažené v oleji. Ideální na snídani.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Do mísy vlijeme polovinu vlažného mléka, přidáme vanilkový cukr a rozdrobené droždí. Misku přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

V jiné míse rozšleháme žloutky s cukrem a změklým máslem do pěny. Přidáme prosátou mouku, zbytek vlahého mléka, vzešlý kvásek, rum a vše důkladně zpracujeme vařečkou v hladké a nelepivé těsto. Stěny mísy a povrch těsta poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplé místě necháme 30 minut kynout. Těsto zdvojnásobí objem.

Připravíme si sklenici na vykrajování koblížků a marmeládu k plnění. Vykynuté těsto přesuneme na vál a vyválíme ho na 1,5 cm vysoký plát. Z něj pomocí sklenice vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko dáme lžičku marmelády či jiné náplně. Koblížky opatrně, ale pevně zabalíme a spojem dolů necháme ještě asi 15 minut znovu kynout.

V hrnci rozpálíme velké množství oleje, do vody vhodíme trochu soli, olej nám tak nebude prskat. Opatrně vhodíme koblihy a po obou stranách smažíme pozvolna dozlatova. Tuku musí být hodně, koblihy během smažení musí plavat.

Smažené koblihy klademe na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk. Smažené koblihy před podáváním bohatě pocukrujeme.

Michy autor receptu:

Smažené domácí koblihy

Počet přidaných receptů: 3576

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Smažené domácí koblihy - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1652 kJ / 394,7 kCal (na 1 porci)
4,1
skvělý recept
9 hlasujících
  • Recept Smažené domácí koblihy - Smažené koblížky s domácím džemem a ozdobení - tvaroh, zakysaná smetana a pár kapek limetky.... Přeji dobrou chuť...


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smažené domácí koblihy

Celkový počet komentářů: 1
  • koblížky domácí 20.02.2017 11:15:32

    Dostaneme-li najednou chuť na sladkou ňamku,pustím se do smažených koblih.Je to taková rychlovka,ozdobit můžete čím-koliv,fantazii se meze nekladou.A podotýkám ještě,že vanilkový cukr nikdy nepoužívám,protože je to sajrajt.Používám výhradně pravou vanilku,je sice drahá,ale člověk alespoň ví,co pojídá.Posílám také fotografii této ňamky a přeji všem dobré chuti....///

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Smažené domácí koblihy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept