reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažené domácí koblihy

Recept na domácí koblížky plněné marmeládou a smažené v oleji. Ideální na snídani.


  • 4,7

    24×

    4,6 24
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Energetická hodnota

1962 kJ / 468,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 797 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 744 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 209 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

9. 8. 2020

Postup přípravy

Do mísy vlijeme polovinu vlažného mléka, přidáme vanilkový cukr a rozdrobené droždí. Misku přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

V jiné míse rozšleháme žloutky s cukrem a změklým máslem do pěny. Přidáme prosátou mouku, zbytek vlahého mléka, vzešlý kvásek, rum a vše důkladně zpracujeme vařečkou v hladké a nelepivé těsto. Stěny mísy a povrch těsta poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplé místě necháme 30 minut kynout. Těsto zdvojnásobí objem.

Připravíme si sklenici na vykrajování koblížků a marmeládu k plnění. Vykynuté těsto přesuneme na vál a vyválíme ho na 1,5 cm vysoký plát. Z něj pomocí sklenice vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko dáme lžičku marmelády či jiné náplně. Koblížky opatrně, ale pevně zabalíme a spojem dolů necháme ještě asi 15 minut znovu kynout.

V hrnci rozpálíme velké množství oleje, vhodíme do něj trochu soli, olej nám tak nebude prskat. Opatrně vhodíme koblihy a po obou stranách smažíme pozvolna dozlatova. Tuku musí být hodně, koblihy během smažení musí plavat.

Smažené koblihy klademe na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk. Smažené koblihy před podáváním bohatě pocukrujeme.








Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené domácí koblihy

    Celkový počet komentářů: 6
    • Denisa
      Denisa

      Opravdu vynikající,mohu doporučit,dělala jsem poprvé a povedli se. ���

      14.09.2019 11:33:06

    • František
      František

      Tak nevím...

      Marně pátrám po tom, do jaké vody mám vhodit sůl, aby mi neprskal olej...??? F.

      18.01.2019 06:09:50

    • Markéta
      Markéta

      Komentář k receptu Smažené domácí koblihy

      A kolik másla? ?

      17.02.2018 07:40:55


    • stavros666
      stavros666

      koblížky domácí

      Dostaneme-li najednou chuť na sladkou ňamku,pustím se do smažených koblih.Je to taková rychlovka,ozdobit můžete čím-koliv,fantazii se meze nekladou.A podotýkám ještě,že vanilkový cukr nikdy nepoužívám,protože je to sajrajt.Používám výhradně pravou vanilku,je sice drahá,ale člověk alespoň ví,co pojídá.Posílám také fotografii této ňamky a přeji všem dobré chuti....///

      20.02.2017 11:15:32

      • Bellargo
        Bellargo

        Re: koblížky domácí

        Já si dělám vlastní vanilkový cukr... kilo cukr do toho na kousky vanilkový lusk.. za týden znovu promíchat a za 14 dní je hotov.. :-)

        04.09.2019 15:04:38


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Smažené domácí koblihy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.