Smažené celerové hranolky

30 min | chuťovka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3099x
Recept na pikantní hranolky z řapíkatého celeru.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Řapíky celeru oloupeme škrabkou a nakrájíme na 10 cm velké hranolky. Vypadají úhledněji, když se je budeme snažit udělat všechny ve stejné velikosti. Eidam nastrouháme na jemném struhadle.

Vejce vyšleháme s perlivou studenou vodou (mlékem) a nastrouhaným sýrem. Osolíme podle chuti. Hranolky obalujeme v polohrubé mouce, vejcích a naposledy ve strouhance.

Hranolky osmažíme dozlatova v dostatečně rozehřátém oleji a ihned ukládáme na sací ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje.

Smažené celerové hranolky můžeme podávat i s jogurtovou omáčkou. Řecký jogurt v míse smícháme se sušeným česnekem, citronovou šťávou, solí, pepřem a bylinkami. Omáčku podáváme vychlazenou.

Samman autor receptu:

Smažené celerové hranolky

Počet přidaných receptů: 907

Ingredience

na porce
Vaše cena 3690 běžně 6190 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Smažené celerové hranolky

Recept se nachází v 28 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
zjirousek
Zelenina 527 receptů
Pomazánky,zelenina a různé slané pečivo


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smažené celerové hranolky

Přidat příspěvek k receptu Smažené celerové hranolky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept