reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažené bramborové krokety

Recept na smažené krokety plněné směsí z rybího filé. Kroketky jsou výborné jako chuťovka, hodí se i jako příloha k zeleninovým salátům.


  • 4,7

    38×

    4,7 38
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Rybí filé lehce rozmrazíme, omyjeme, potřeme sardelovou pastou a nakrájíme na drobné kostičky. Petrželku omyjeme a nasekáme. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Sýr nastrouháme.

Brambory oloupeme, vypereme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Slité brambory rozložíme na papírové utěrky, aby se co nejvíce odpařily. Studené brambory nastrouháme, případně prolisujeme.

Náplň: Na másle zpěníme cibulku s česnekem, vložíme filecí kostičky a za stáleho míchání je na středním ohni pečeme, dokud nezměknou. Nakonec vmícháme usekanou petrželovou nať, připepříme a podle chuti přisolíme. Náplň necháme vystydnout.

Těsto: Studené brambory osolíme, opepříme a smícháme s vejcem a nastrouhaným sýrem ve vláčné těsto.

Na válu posypaném strouhanou houskou uděláme z těsta váleček o průměru asi 4 - 5 cm. Nakrájíme ho na kolečka 2 cm silná, která trochu roztlačíme a plníme vychladlou náplní. Vytvarujeme válečky, které omočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.

Takto připravené krokety prudce smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Jednodušší je však použít fritovací hrnec.

Smažené bramborové krokety podáváme se zeleninou, kečupem nebo dresinkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Smažené bramborové krokety

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.