reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažené bramborové doutníky

Recept na smažené bramborové válečky ve tvaru doutníků s chutí česneku a majoránky.


  • 4,5

    15×

    4,4 15
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

těsto

trojobal



Energetická hodnota

2239 kJ / 534,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a ještě vlažné prolisujeme, můžeme i jemně nastrouhat. Vejce rozšleháme a oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

Na pomoučněném vále spojíme prolisované brambory se změklým máslem, sýrem, vejci, utřeným česnekem a majoránkou. Pak postupně přidáváme polohrubou mouku a vše zpracujeme v hutnější těsto.

Z ochuceného bramborového těsta tvoříme válečky ve velikosti doutníků, které obalujeme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Takto připravené bramborové doutníky vkládáme do středně rozpáleného oleje a smažíme zvolna ze všech stran dorůžova.

Smažené bramborové doutníky podáváme jako teplou chuťovku se zeleninovými saláty a jako přílohu k hlavním chodům.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené bramborové doutníky

    Celkový počet komentářů: 1

    • sikulka
      sikulka

      Komentář k receptu Smažené bramborové doutníky

      Recept se mi zdá skvělý, určitě zkusím. Jenom chci podotkonout, že bramborové těsto se lépe dělá z hrubé mouky a přidávm i krupičku.

      14.02.2019 12:35:14

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Smažené bramborové doutníky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.