reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Smažené bavorské vdolečky

Tradiční recept na výbornou sladkost pro různé příležitosti.


  • 4,3

    123×

    4,3 123
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

omáčka

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Suroviny na těsto odměříme hrnkem o objemu 250 ml. Mouky prosejeme do mísy a doprostřed si uděláme důlek. Do důlku nasypeme cukr a rozdrobené droždí, které zalijeme částí vlažného mléka. Mísu přikryjeme utěrkou a z droždí necháme vzejít kvásek (asi 10 minut). Do mísy přidáme zbytek mléka, do kterého jsme rozmíchali žloutky, olej, vanilkový cukr, sůl a rum.

Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na centimetrový plát. Sklenkou tvoříme kolečka, která ukládáme stranou na pomoučněnou plochu. Těstová kolečka necháme asi 30 minut přikryté kynout.

Do vykynutých vdolků obrácenou vařečkou uděláme důlek. Vdolečky smažíme nejprve důlkem dolů v připraveném oleji dozlatova, poté je otočíme. Usmažené vdolečky pokládáme na sací papír, potom můžeme vdolečky ozdobit tvarohem a jahodovou omáčkou.

Jahody nakrájíme na malé kousky a společně s vydlabaným vanilkovým luskem, rumem a cukrem je dáme do vařit do husté omáčky. Tvaroh našleháme s vanilkovým cukrem a podle potřeby troškou mléka.

Smažené bavorské vdolečky můžeme podávat ještě teplé nebo později i studené.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažené bavorské vdolečky

    Celkový počet komentářů: 3
    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Smažené bavorské vdolečky

      ale tam je ještě polohrubá

      12.01.2014 12:41:38

    • anna
      anna

      komentář k bavorským vdolečkům

      Myslím si, že 5 lžíc cukru na jeden hrnek mouky je hodně, nemyslíte?

      12.01.2014 02:32:50

      • zhkamarad
        zhkamarad

        Re: komentář k bavorským vdolečkům

        Je potřeba si recept přečíst pozorně jsou tam tři hrnky a né jeden jak píšete.

        13.01.2014 17:50:54



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Smažené bavorské vdolečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.