reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažené batátové koule Kachori

Vyzkoušejte recept na chuťovku inspirovanou indickou kuchyní. Smažené bramborové koule z batátů plníme treskou a podáváme s kořeněnou pikantní omáčkou.


  • 4,4

    14×

    4,4 14
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Postup přípravy

Připravíme si náplň. Tresku necháme rozmrazit a nakrájíme na kousky. Nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka a oloupanou šalotku nasekáme nadrobno. Na pánvi rozpustíme máslo se lžičkou olivového oleje, na kterém necháme zpěnit římský kmín a vmícháme šalotku. Vše krátce orestujeme a přidáme nakrájenou tresku, mletý koriandr, jarní cibulku, sůl a pepř a směs podusíme tak, aby vznikla hladká jemná hmota. Náplň necháme vychladnout.

Připravíme se těsto. Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky, osolíme a na páře uvaříme doměkka. Měkké brambory rozmačkáme nebo prolisujeme, smícháme se lžičkou oleje, kukuřičným škrobem, hladkou moukou a vejcem. Ze směsi vypracujeme hladké a nepříliš tuhé těsto, ze kterého tvoříme v ruce placičky, plníme treskou a tvarujeme do koulí. Plněné koule obalíme v kukuřičném škrobu a smažíme při střední teplotě ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Kachori necháme na ubrousku okapat.

Připravíme si pikantní omáčku. Zakysanou smetanu promícháme se lžičkou chilli omáčky, chilli vločkami a čerstvě nasekaným koriandrem. Omáčku osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet.

Smažené batátové koule Kachori podáváme s pikantní omáčkou a čerstvou zeleninou jako teplou chuťovku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Smažené batátové koule Kachori

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.