reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažená kuřecí křidélka plněná kuřecími játry

Toto úžasně chutné jídlo mi dělávala v dětství moje babička na moje přání. Přeji dobrou chuť každému, kdo se rozhodne tento recept vyzkoušet.


  • 2,9

    21×

    2,9 21
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Připravíme kuřecí játra, zbavíme je nepotřebných častí, očistíme, omyjeme a osušíme. Stejně připravíme i kuřecí křidélka, která osolíme a necháme asi 1 hodinu odpočívat při pokojové teplotě. Kuřecí játra nesolíme vůbec.

Kuřecí játra zasuneme do ohybu v kloubu a zajistíme párátky a kovovými jehlicemi na maso, aby játra při manipulaci během obalování v trojobalu později nevypadla. Moje stará máma byla mnohem šikovnější než jsem já, uměla vložit játra tak, že nepotřebovala nic zajistit párátky a její náplň dobře držela.

Naplněná kuřecí křidélka s játry položíme do mouky a postupně všechny obalíme moukou. Do hlubší misky rozklepneme vejce, přidáme sůl, přilijeme plnotučné mléko, přidáme posekanou petrželovou nať a směs spolu dobře vyšleháme. Sůl v této směsi postačí na ochucení kuřecích jater a neztvrdne během pečení později. Není nutné solit játra ještě zvlášť.

Do vaječné směsi vložíme v mouce obalené křidélko naplněné kuřecími játry a obalíme. Do strouhanky přidáme čerstvě mletý černý pepř, promícháme, vložíme ve vaječné směsi obalené křidélko a postupně obalíme ve strouhance všechna naplněná kuřecí křidélka s kuřecími játry.

V pánvi necháme rozpustit a rozehřát domácí vepřové sádlo, vložíme připravená křidélka a na středním plameni je pomalu opečeme nejprve přikryté pokličkou - asi 7 až 10 minut do pěkně zlatohnědé barvy a přitom se trojobal pěkně nafoukne.

Následně křidélka otočíme a opečeme je pomalu už odkryté bez pokličky zase do pěkné zlatohnědé barvy - také asi 7 až 10 minut na středním plameni. Je třeba si uvědomit, že kuřecí maso musí být pořádně propečené ze zdravotního hlediska, ale obal se nesmí spálit.

Při tomto způsobu smažení se dobře propeče maso i játra. Smažená kuřecí křidélka položíme na papírovou kuchyňskou utěrku, odsajeme od přebytečného tuku a potom odstraníme párátka a kovové jehlice. Do vaječné směsi přidáme zbytek mouky a zbylou strouhanku, dobře promícháme a na středním plameni pomalu opečeme. My tomu říkáme vikárka a můžeme se po ní utlouct, přeme se, koho bude.

Nasleduje servírování této úžasné pochoutky. Smažená kuřecí křidélka plněná kuřecími játry podáváme s bramborovou kaší a se spravedlivě rozdělenou vikárkou. Věřím, že jsem připomněla starý, osvědčený a dobrý recept, který mnozí z vás jistě znají. Přidala jsem způsob mojí milované staré mámy, jak ho ona dělávala s láskou v mém dětství vždy pro mě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Smažená kuřecí křidélka plněná kuřecími játry

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.