reklama
hledat uživatel
       

Smažená cuketa

V našich kuchyních je stále více oblíbená cuketa. Zkuste si ji připravit podle našeho receptu - smaženou.


  • 3,3

    265×

    3,2 265
  • 45 min

  • 14×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cuketu opláchneme, oloupeme a podélně rozkrojíme. Zbavíme jader a pokrájíme asi na 1 cm silné plátky (půlměsíčky).

Takto připravenou cuketu obalíme v trojobalu. Podle chuti můžeme cuketu okořenit grilovacím kořením nebo česnekem, ale nesolíme ji. Sůl uvolňuje šťávy a cuketa by byla před smažením rozmočená.

Cuketu smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci dozlatova.

Solíme při podávání. Smaženou cuketu podáváme s vařenými brambory a zeleninou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Smažená cuketa

    Celkový počet komentářů: 9
    • donlabuznik
      donlabuznik

      Komentář k receptu Smažená cuketa

      Ahoj, velkou cuketovou úrodu máme opravdu každý rok, já si raději cuketu vždy pogriluji, vznikne z toho opravdu super jídlo, které má ráda celá rodina. Nejčastěji postupuji dle receptu z http://www.grilykrby.cz/recept y-na-grilovani/grilovana-zelen ina/grilovane-zavitky-z-cukety /

      14.04.2018 23:50:25

    • Frasmo
      Frasmo

      Prima bašta

      Osvědčili se mi plátky 1 cm, lépe drží pohromadě. Ty půlcentimetrové se snadno rozblemcají a nevypadají hezky. S tatarkou jsou výborné.

      21.11.2017 20:24:42

    • Michaela
      Michaela

      Mňam jdu vařit. Mám tu tři cukety. Takže jednu vyzkoušíme takhle :-)
      děkuji za recptík a fotky vypadají moc lákavě. Tak snad se podaří

      27.07.2012 14:24:31


    • sarkiska
      sarkiska

      Cuketu takto smažíme také, s bramborama - já jen samotné a k tomu tatarku (samozřejmě Hellmanns). Také cuketu dost často griluji jen tak v troubě - potřebou olivovým olejem a kořením s česnekem. Nebo jí plním různými náplněmi - stačí rozkrojit, vydlabat a naplnit čímkoli vás napadne. Určitě doporučuji posypat parmazánem.

      07.08.2011 17:33:26

    • Pajazl73
      Pajazl73

      Doporučuji i jen jako chuťovku .

      06.08.2011 21:24:59

    • marjah
      marjah

      Já cuketu smažím bez obalování - pouze posypanou grilovacím, nebo jiným, kořením. To je lahůdka! (výborné je např. koření "americké brambory" - je bez jakýchkoliv "éček" a chutná skvěle)

      02.08.2007 13:10:10

    • martina
      martina

      je lepší nakrájet na slabší plátky( cca 0,5 cm), je s tím víc obalování,ale je to mnohem chutnější, protože centimetrový plátek se pořádně nepropeče...

      15.08.2006 08:33:09

    • doktor
      doktor

      Již jsem s cuketama pracoval,vím,že je důležité jak jsou staré,nebo "zralé".Dle povahy Vašeho receptu,vyndání jader a nakrájení používáte starší.Já je většinou dostávám "darem"od sousedů ze zahrádky.Teď již vím jak na ně,Váš recept si dávám do archivu. Děkuji.

      15.08.2006 06:59:13

    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Smažená cuketa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.