reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Smažák aneb smažený sýr jinak

Recept na dobrý smažený sýr připravený trochu jinak.


  • 5,0

    5 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Plátkový sýr vybraný podle chuti prokládáme šunkou (sýr, šunka, sýr, šunka atd.) do tloušťky, kterou požadujeme. Následně vrstvy stlačíme, aby obě suroviny lépe držely a obalíme v klasickém trojobalu - hladká mouka, vejce, strouhanka a ještě jednou, aby nám sýr nevytekl - tedy v dvojím trojobalu.

Poté obalený sýr smažíme na oleji tak, aby byla jeho kůrka světlá až polotmavá. Olej rozpálíme a než vložíme obalený sýr, tak teplotu snížíme, aby se nám sýr nepřipaloval.

Smažák aneb smažený sýr jinak podáváme s tatarskou omáčkou a čerstvými bramborami, hranolky nebo jenom tak.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Smažák aneb smažený sýr jinak

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.