reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 695 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 747 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Postup přípravy

Dobré je začít bramborem (ideálně typ B), ten je nutné oškrabat, očistit a následně nakrájet na tenké plátky. Čím tenčí budou, tím kratší dobu bude příprava trvat, také závisí na chuti. Poté očistíme cibuli a nakrájíme ji také na kolečka.

Rozehřejeme remosku (případně troubu). Na dno pečící nádoby nalijeme malé množství olivového oleje a rozetřeme jej po celé nádobě. Na olej střídavě naskládáme brambory a cibuli. Dle chuti osolíme, opepříme a pro milovníky ostřejšího posypeme mletými chilli papričkami.

Vložíme do remosky (trouby), podle chuti je možné podlít nízkotučným mlékem (pokud není je možné i polotučné). Vaříme do změknutí cca 30 - 45 minut dle síly plátků brambor při 175 °C

Mezitím než se nám uvaří brambory, si nachystáme šmakouna. Podélně rozkrojíme na 3 tenké plátky (je možné i 2 silné plátky), rozložíme a skládáme na střídačku šmakoun - sýr - šunka. Poskládaného šmakouna zabalíme do alobalu a těsně před vyndáním brambor přidáme do remosky (trouby). Pečeme spolu s brambory maximálně 5 minut

Šmakouna gordon blue vyndáme z alobalu a přiložíme k zapečeným bramborám. Ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šmakounové gordon blue a zapečené brambory

    Celkový počet komentářů: 1

    • Lene
      Lene

      Vegetarianský recept??

      A co ta šunka???:(

      10.08.2012 10:50:38


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Šmakounové gordon blue a zapečené brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.