reklama
hledat uživatel
       

Slovenský šoulet

Recept na tradiční sobotní židovské jídlo.


  • 4,5

    84×

    4,4 84
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

Den předem si namočíme do většího množství vody fazole nebo hrách. Druhý den je uvaříme. V druhém hrnci si uvaříme doměkka kroupy a ve třetím si téměř doměkka uvaříme uzené skopové, hovězí, husí nebo jiné maso. Cibuli očistíme a nasekáme. Česnek utřeme se solí.

Na sádle opražíme cibuli, česnek se solí a přidáme kroupy a fazole. Lehce směs osolíme, okořeníme a přilijeme vývar z masa. Maso nakrájíme na porce.

Do hliněného pekáče nebo mísy z varného skla dáme směs krup a fazolí s masem. Slovenský šoulet dáme zapéct do vyhřáté trouby asi na 45 minut.

Takto připravený šoulet je košér.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Slovenský šoulet

    Celkový počet komentářů: 6
    • jirik
      jirik

      udelal jsem dle receptu,postup, pouzil jsem sve ingridience.....exelent.

      27.08.2017 07:02:10

    • alena
      alena

      náhodou jsem natrafila na tento recept a diskusi k receptu. Na obhajobu autora receptu dodávám, že husí sádlo je opravdu v židovské kuchyni používané, je to tzv "košerné" jídlo ( v hebrještině košer znamená způsobilý, vhodný, vyhovujícící). Samozřejmě, že pokud by se použilo vepřové sádlo už by to košer jídlo nebylo.

      04.02.2012 11:46:04

    • Míška
      Míška

      drobná kritika

      Nezlobte se,ale jakmile cokoliv připravíte na sádle není to už rozhodně košér. Pokud nevíte proč, zeptejte se nekoho kdo skutečně košér vaří. Jinak velmi dobrý recept.

      24.02.2011 19:37:18


      • Jozef
        Jozef

        Re: drobná kritika

        Nerozumiem tomu.Vysvetlite mi prosím Vás prečo sa nemôže použiť husi sadlo? Ďakujem za odpoveď.Jozef.

        25.02.2011 11:44:10

      • marcelahrubonova
        marcelahrubonova

        drobná kritika

        Aha takže tradiční Slovenské jídlo a my ho budeme dělat na olivovém oleji? Vsadím se že máte tak do 35 let!

        01.08.2011 00:32:35

      • Anne
        Anne

        Re: drobná kritika

        "Košer" je vše co neodporuje pravidlům židovské komuninty. Husí sádlo není zakázanou ani nepoužívanou přísadou do velkého množství jídel. Se sádlem může být problém leda v případě že je vepřové, to naše hojně používané.
        Tohle je naprosto košer jídlo, když dodržíte hygienu při přípravě a nebudete přimíchávat nebo k němu podávat mléčné výrobky :-) (příklad)
        Super recept, je to jednoduché, ale kdo by na to doma sám přišel, že :-)
        PS.: nerozumím poznámce o olivovém oleji...

        23.07.2013 11:35:12


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Slovenský šoulet

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.