reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Slovenské zapékané brambory

Zapékané brambory se zakysanou smetanou, vejci a tvrdým salámem. Recept mám ze Slovenska, je moc chutný a nikde jsem ho nenašla, tak jsem se ho rozhodla přidat.


  • 4,3

    4,3 6
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Brambory dáme do hrnce a ve slupce uvaříme doměkka. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Šišku salámu nakrájíme na kolečka a následně na čtvrtky, nemusíme se s tím nijak párat, ale snažíme se spíše o tenčí kolečka, nebo lze také nakrájet na kostičky.

Uvařené brambory scedíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak vejce. Brambory poklademe na dno pekáče, na ně dáme vejce, na ně salám, pokryjeme zakysanou smetanou a okořeníme podle chuti - použijeme sladkou papriku, pálivou papriku, sůl, pepř. Další vrstva - stejný postup - brambory, vejce, salám, smetana, koření. Se solí to nepřeháníme, brambory a salám jsou již solené a každá vrstva se znovu koření a solí. Jako poslední zakryjeme vrstvou brambor a dáme zapéct asi na 20 minut do vyhřáté trouby, dokud nezačnou brambory zlátnout a na okrajích lehce hnědnout.

Slovenské zapékané brambory podáváme ihned po vytažení z trouby. Můžeme doplnit salátem, kysaným zelím či sterilovanou okurkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slovenské zapékané brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.