reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slovenské langoše

Tradiční slovenské jídlo - oblíbené langoše potírané česnekem a sypané sýrem.


  • 4,4

    56×

    4,3 56
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Z trochy vody, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout. Mouku prosejeme se solí, přidáme kvásek, vlažnou vodu a vymícháme hladké těsto, které necháme kynout asi 30 minut na teplém místě.

Z vykynutého těsta vykrojíme malé bochníčky, které klademe na pomoučenou desku a necháme kynout ještě dalších 15 minut. Potom bochníčky vyválíme na výšku 1/2 cm a ve středu placky špejlí propíchneme, aby se při smažení příliš nenafukovaly.

Langoše smažíme na dobře rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Během smažení si oloupeme česnek, prolisujeme a spolu s olejem jím hotové langoše potíráme. Před podáváním ještě posypeme strouhaným sýrem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Slovenské langoše

    Celkový počet komentářů: 18
    • eva
      eva

      jak hluboko jsem klesla- klesl, přece i ve slovenštině se píše s (7. pád) vodou - ženský rod, koncovka u.
      je mi smutno, že to nejsou pouze překlepy, ale někdo to fakt píše Z VODOV. Co to je, to si někdo dělá legraci ?

      29.09.2018 15:34:42

    • eva
      eva

      jak hluboko jsem klesla- klesl, přece i ve slovenštině se píše s (7. pád) vodou - ženský rok, koncovka u.
      je mi smutno, že to nejsou pouze překlepy, ale někdo to fakt píše Z VODOV. Co to je, to si někdo dělá legraci ?

      29.09.2018 15:33:39

    • mariemartecikova
      mariemartecikova

      slovenské langoše

      100gramů sušeného droždí-není to nějak moc?Možná je tam jedna nula navic.Já langoše taky vytahuju,neválím je a možná by paní nebo slečna Eva ani nepoznala jestli je langoš zadělaný vodou nebo mlíkem,tak proč to odsuzuje?

      28.01.2013 21:11:20


    • Eva
      Eva

      slovenské langoše

      chyba....slovenské langoše sa rozhodne robia so smotanov a mliekom a nie s vodov.To musí byt hnus zadelané cesto na langoše z vodov.Langoše nikdy neválím ale vytahuju naolejovanými rukami

      28.01.2013 11:45:43

    • Eva
      Eva

      slovenské langoše

      chyba....slovenské langoše sa rozhodne robia so smotanov a mliekom a nie s vodov.To musí byt hnus zadelané cesto na langoše z vodov.Langoše nikdy neválím ale vytahuju naolejovanými rukami

      28.01.2013 11:45:04

    • Giovannni
      Giovannni

      Droždí a voda.

      Vody by jsem dal asi 350 ml a určitě bych nedal 100g sušeného droždí. Dává se více droždí, ale maximum je 1 kostka normálního droždí, což 100g sušeného nijak neodpovídá. Kdo chce mít langoše červenější může dát 150ml mléka ale musí odebrat 150ml vody. :-) Někdo dává do langošů dokonce smetanu. :-D

      18.09.2012 10:59:59

    • vlaďka
      vlaďka

      Té vody je nějak moc,co říkáte??Kolik kusů langošů o průměru cca 15 cm se dá z tohoto těsta udělat?Dík za odpověď

      20.08.2012 19:22:12

    • pan langoš))
      pan langoš))

      Zdravím, jednou jsem si takhle jel ze školy domů, a napadlo mě: "hej já si udělám k večeři langoše!"...tenhle recept se vážně osvědčil, fakt paráda, lehká výroba, a výsledek je vynikající ;))))

      01.02.2012 18:46:22

    • mimimama
      mimimama

      tradiční slovenské?

      Langoše jsou maďarské jídlo...lángos :o)....ali každopadné výborný recept!!!

      26.01.2009 15:22:22


    Nalezeno receptů: 18
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Slovenské langoše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.