reklama
hledat uživatel
       

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Slovenské fazole

Slovenské fazole

Výborná rychlovka ze směsi zeleniny.


  • 4,1

    101×

    4,1 101
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

6360 kJ / 1519,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

10+1 otázek: Jak můžeme ovlivnit stravování našich dětí?

24. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Postup přípravy

Rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Papriky omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na širší nudličky.

Kostičky oloupané cibule osmažíme lehce na oleji. Na cibulku přidáme pokrájená rajčata a papriky, krátce restujeme. Přidáme sůl a pepř. Pečlivě promícháme a dusíme asi 15 minut pod pokličkou, pak ještě tak na 5 minut povaříme odkryté.

V jiném hrnci si uvaříme doměkka vyloupané fazole. Když jsou úplně měkké, přidáme je do směsi z rajčat a paprik. Ještě asi 10 minut necháme společně probublat. Pak přidáme pár lžic kečupu podle vlastní chuti a odstavíme.

Hotovou horkou směs plníme do sklenic, pevně uzavřeme a sterilujeme 15 minut.

Slovenské fazole v zimě stačí prohřát a podávat s pečivem. Pokud si slovenské fazole vylepšíme uzeninou a vajíčkem, určitě si pochutnáme také. Fazole budou rychleji uvařené, když použijeme papiňák.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Slovenské fazole

    Celkový počet komentářů: 3
    • Verýsek
      Verýsek

      Máme domácí fazole, to je pravda, ale vařit je dávám ne za čerstva, ale také až když jsou vysušené. Je pravda, že s kupovanými zkušenost nemám. Vůbec mi to nedošlo. Dobrá zkušenost pro ostatní.

      04.10.2008 17:14:23

    • Vik
      Vik

      Verýsek má asi vlastní zahradu a fazole zavařoval(a) začerstva hned po sklizni. Pro bezzemky a méně zkušené bych doplnil DŮLEŽITOU INFORMACI: koupené fazole musíte nechat přes noc nabobtnat ve studené až vlažné vodě, jinak je neuvaříte.

      04.10.2008 02:11:32

    • Vik
      Vik

      DŮLEŽITÉ: Bobtnat

      Verýsek má asi vlastní zahradu a fazole zavařoval(a) začerstva hned po sklizni. Pro bezzemky a méně zkušené bych doplnil DŮLEŽITOU INFORMACI: koupené fazole musíte nechat přes noc nabobtnat ve studené až vlažné vodě, jinak je neuvaříte.

      04.10.2008 02:03:51



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Slovenské fazole

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.