Opláchnuté hovězí a vepřové maso nakrájíme na drobné kousky.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a necháme zpěnit. Na připraveném základě dusíme nakrájené hovězí maso do poloměkka, potom přidáme nakrájené vepřové maso a společně dusíme doměkka. Těsně před koncem dušení přidáme na plátky nakrájené žampiony a feferonky. Podle potřeby dochutíme solí a vše krátce podusíme.
Opláchnuté brambory uvaříme ve slupce, částečně prochladlé oloupeme a necháme vychladnout. Brambory jemně nastrouháme nebo umeleme, přidáme prosátou hladkou mouku, sůl, vejce a zpracujeme v těsto. Těsto rozválíme a kulatým tvořítkem asi 6 cm v průměru vypícháme placičky, které pak na horkém tuku opečeme dozlatova.
Při pokládání klademe na talíř vždy 2 opečené placičky a úhledně je přelijeme masovou směsí.
Vhodnou přílohou ke slovenské pochoutce jsou různě upravené zeleninové saláty.