reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Slezská bramboračka

Slezská bramboračka

Klasika, kterou znají všichni od Šumavy k Tatrám. Tradiční recept na výbornou sytou polévku s brambory a houbami.


  • 4,7

    69×

    4,7 69
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Postup přípravy

Sušené hříbky namočíme v misce do studené vody. Celer a karotky očistíme a nakrájíme na kostičky. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Brambory oškrábeme a nakrájíme na větší kostky než zeleninu. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno.

V hrnci rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme lžíci másla a na něm orestujeme dozlatova zeleninu s lžičkou drceného kmínu. Nakrájenou cibuli vmícháme do zeleniny a dál smažíme, až cibule zesklovatí. Přidáme lžičku mleté papriky, nakrájené brambory, namočené houby, bobkový list a zalijeme vodou.

Slezskou bramboračku přivedeme k varu, osolíme, po 10 - 15 minutách vmícháme zakysanou smetanu s hladkou moukou a vaříme 20 minut. Před dovařením přidáme prolisovaný česnek, promnutou majoránku a podle chuti dosolíme. Nakonec do bramboračky přidáme kousek studeného másla a čerstvě nasekanou petrželku.

Slezskou bramboračku podáváme s chlebem nebo pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Slezská bramboračka

    Celkový počet komentářů: 1

    • Franio
      Franio

      Děkuji za recept, chutnalo.

      21.03.2015 18:21:57

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Slezská bramboračka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.