Vynikající bramborová polévka se sušenými hříbky
2 lžíce | olej |
sůl | |
2 plátky | celer |
3 kuličky | celý pepř |
1 kostka | Masox |
3 kuličky | nové koření |
2 lžíce | hladká mouka |
2 hrstě | sušené houby |
1 ks | mrkev (větší) |
3 ks | brambor |
kadeřavá petrželka |
Do většího hrnce dáme oškrábané, omyté brambory nakrájené na kostičky, mrkev nakrájenou také na kostičky, pepř, nové koření, masox, celer a sůl. Vaříme dokud nejsou brambory a mrkev měkké (cca 20 min). Do druhého kastrůlku dáme sušené hříbky a zalijeme vodou, vaříme asi 45 min. Případně je můžeme namočit den dopředu - večer, pak stačí vařit jen 20 minut. Jak jsou brambory i hříbky uvařené, pak houby i s vodou nalijeme do hrnce k bramborám. Z mouky a oleje uděláme klasickou jíšku, lze použít i instantní, kterou pak polévku zahustíme. Přidáme nasekanou petrželku a ještě povaříme asi 10 min, aby se jíška provařila. Podáváme s chlebem.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
autor Konvalinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena