reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slepované hříbečky

Klasické linecké těsto a žloutková náplň. Zdobíme bílou čokoládovou polevou, kterou jsme obarvili potravinářským barvivem.


  • 4,4

    4,3 8
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Energetická hodnota

13266 kJ / 3168,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 707 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

Velikonoční beránek z kynutých uzlíků krok za krokem

10. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 756 hodnocení

Jak přežít Velikonoce ve zdraví a nepřibrat

9. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?

9. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 633 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Postup přípravy

Připravíme si základní těsto. Hladkou mouku promícháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Na vále nebo v míse zpracujeme s vejcem a změklým máslem. Vypracujeme těsto, která zabalíme do fólie a dáme ztuhnout do lednice, a to alespoň na 60 minut.

Těsto vyválíme na trochu hrubší plát a vykrajujeme tvary hříbečků. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu dorůžova.

Během pečení si připravíme krém. Základní žloutkový krém si připravíme z másla, které samostatně vyšleháme dohladka. Žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšleháme v horké vodní lázni, nejlépe ručním šlehačem. Hmota nám nabude a zároveň klesne. Hmotu necháme vychladit a poté po částech vmícháme do másla. Nakonec přidáme rum. Krém necháme vychladit.

Upečené hříbečky potíráme žloutkovým krémem, přiklopíme druhým kouskem a zdobíme. Použijeme bílou čokoládovou polevu, kterou podle libosti obarvíme potravinářským barvivem. Část si necháme neobarvenou. Potíráme klouboučky a sypeme nadrcenými oříšky. Neobarvenou polevou potřeme část nožky hříbečku a ozdobíme kokosovou moučkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slepované hříbečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.